EUROKUPOVIFUDBAL

Skandal u Prištini: “Pocijepana” Crna Gora i poruka “Vi ste sljedeći”

Najavljivali su albanski navijači, koji su se udružili pred meč Ljapija i Budućnosti, da će se revanširati za provokaciju koju su doživjeli prije sedam dana u Podgorici, kada su im „varvari“ istakli transparent na kojima su prikazani Albanci naspram „varvara“ koji im nude kozu.

Istakli su i navijači mnogih drugih albanskih klubova da će doći u Prištinu, jer je uvrijeđena albanska nacija. I tako je i bilo. Navijači Budućnosti nisu bili na ovom meču, jer im je bio zabranjen dolazak, a domaći su se okuražili i prešli sve granice.

Na tribinama su istakli mapu na kojoj je prikazana Crna Gora, sa gotovo pola “isječene” teritorije, koje Albanci žele da prisvoje u takozvanu “veliku Albaniju”.

Pored mape Crne Gore sa tim obojenim dijelom, bila je ispisana i poruka “Vi ste sljedeći”. Skandalozne transparente upotpunile su albanske zastave, kao i zastava terorističke organizacije UČK.

Ipak, provokacije nisu previše pomogle timu iz Podujeva, pošto je rezultat na kraju bio 2:2, uz dva gola Đukanovića za Podgoričane, dok su za Ljapi precizni bili Firmino sa penala i Kurtaj.

Budućnost je u prvom meču pobijedila sa 2:0 i tako ukupnim rezultatom 4:2 prošla u drugo kolo Lige konferencije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
Back to top button