BIHEUROKUPOVIFUDBAL

Od ekstaze do fijaska: Lalatović i pojačanja na udaru navijača Borca

Kada je prije nešto više od mjesec na klupu Banjalučana iz trećeg pokušaja konačno sjeo Nenad Lalatović, navijači su bili u euforiji, mediji takođe, a vijest da je harizmatični stručnjak stigao u Banjaluku odjeknula je u regionu.

Ipak, „Lalatov Borac“ stao je na koru od banane i okliznuo se na prvoj prepreci. Blamaža na Farskim Ostrvima jedan je od najtežih, ako ne i najteži evropski poraz u 96 godina dugoj istoriji kluba. Više nego dovoljno da navijači iz ekstaze pređu u potpuno suprotno raspoloženje i počnu da traže krivce za debakl. Očekivalo se da bi ova generacija mogla da napravi iskorak u Evropi, klupsko rukovodstvo nadalo se tome, a žrijeb bio više nego mnaklonjen „crveno-plavima“.

Međutim, desilo se ono čuveno „danas svi igraju fudbal“ i „2:0 je najopasniji rezultat“.  Borac je u Toršavnu izgledao malokrvno, malodušno i bez one potrebne drskosti koju imaju sve Lalatovićeve ekipe. Činjenica je da je srpski stručnjak u tim doveo igrače stručni štab koji je on želio, baš kao i pojačanja.

Za razliku od nekih prethodnih prelaznih rokova trener se ovaj put najviše pitao za transfer politiku i logično je da u njega uperite prstom ako nešto ne ide kako treba. Oni kojima je “crveno-plava” boja u srcu bijesni su što su to mahom momci koji su igrali u timovima sa dna Superlige Srbije i što nemaju pobjednički mentalitet kakav je potreban za ciljeve koje “ganja” ekipa sa Gradskog stadiona.

Činjenica je, sa druge strane, da je u ekipi osam novajlija i da period od četrdesetak dana nije dovoljan kako bi stvari legle na svije mjesto, ali isto tako i da su Farani daleko od profesionalnog tima kakvim se bar predstavljaju Banjalučani. Bolan šamar već na početku mandata dobio je Lalatović, ali i Banjalučani. Navijači su kao i uvijek nestrpljivi željni instant uspjeha pa ostaje da se vidi da li će mladi stručnjak uspjeti da preokrene situaciju i ipak opravda, za naše uslove, ogroman novac koji je dobio na raspolaganje kako bi napravio iskorak sa Borcem.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button