BIHFUDBAL

Lalatović prvi put nakon debakla: Jedan od najtežih poraza, ja sam kriv!

Trener fudbalera Borca Nenad Lalatović rekao je da mu je poraz od B36 Toršavna jedan od najtežih u karijeri i da je on jedini krivax za eliminaciju iz Evrope.

– Vrlo sam razočaran, ovo je jedan od mojih najtežih trenutaka, najtežih poraza u trenerskoj karijeri. Smatram da smo bili favoriti i ako je neko kriv to sam ja. Nemam strah ni od koga i preuzimam odgovornost. Izvinjavam se svim navijačima i medijima. Ovo je jedna velika rana i ovaj bol ostaje. Nisam mogao ni da sanjam da ćemo ispasti i pogotovo me boli način na koji smo to uradili. Oni nisu bolji od nas, držali smo sve u rukama do prvog gola. Iz tri prekida smo primili tri gola. Oni su čak dobili i crveni karton, a sudija nam je na poluvremenu rekao da će biti strožiji prema svima – rekao je Lalatović u izlaganju pred prvi meč Premijer lige protiv dobojske Sloge.

Rekao je da igrači nisu ništa krivi i u ime njih, stručnog štaba i svoje ime izvinio se navijačima.

– Znam koliko im je ovaj poraz teško pao. Ima mnogo ljudi koji su nezadovoljni svojim životima, mnogima smeta i jak Borac, a Borac nikad nije bio jači. 

Nisam hteo da me ovde dočekaju kao heroja, nemam čarobni štapić. Došao sam i nisam očekivao velike stvari u Evropi, jer za to treba vremena da se sklope stvari. Nismo imali sreće, očigledno je nismo ni zaslužili. 

Uzmite primjer Zrinjskog, Jakirović je najbolji trener u ligi, ali oni su imali strpljenja sa njim. To nije došlo preko noći, navijači su mu dali podršku kao i klub i rezultati su krenuli za godinu dana – naglasio je.

Siguran je da bi nakon godinu dana rada Borac bio kandidat za grupnu fazu Lige konferencije.

– Ovde je nažalost teško da jedan trener ostane godinu dana, ali kad bi bilo strpljenja Borac bi radeći sa mnom bio ozbiljan kandidat za grupnu fazu Lige konferencije. U tom periodu bismo mogli doneti i dva trofeja u Banjaluku. 

Za sve treba vrijeme, a vremena nažalost ovde nema puno. Svu odgovornost uzimam na sebe. Kad god budem nekom smetao ja ću moći da odem. S sam iz velike ljubavi jer jednostavno osećam ovaj klub. Bogoljub me pozvao, došao sam, kao u Vojvodinu koju jako volim, a ovo je bratski klub. Želim da poručim da svakog navijača Borca poštujem, da Banjaluku volim i da sam došao da pomognem. Do juče ste me gledali kao ne znam ni ja koga, a ja to nisam tražio – naglasio je Lalatović. 

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button