FUDBALREGION

SVE OČI GLEDAJU U NION Zvezda dobija rivala u podne, Partizan u 13 časova

Srpski klubovi danas će dobiti rivale u evropskim kvalifikacijama, a protivnike čekaju Crvena zvezda, Partizan, Čukarički i Radnički u 3. kolu kvalifikacija za ulazak u Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencije.

Najpre će se na žrijebu naći Zvezda, srpski šampion koji je u petak već saznao skraćenu grupu potencijalnih rivala u 3. kolu kvalifikacija za LŠ. Crveno-bijeli su nosioci i igraće protiv boljeg iz ova tri dvomeča: Pjunik – Didelanž, Ferencvaroš – Slovan Bratislava i Linfild – Bode/Glimt.

Žrijeb počinje u 12 časova u Nionu, a crveno-bijeli će, ukoliko prođu dalje, biti nosioci i u plej-ofu za LŠ. Prve utakmice trećeg kola na programu su 2. i 3. avgusta, dok su revanši sedam dana kasnije.

Žrijeb za Ligu Evrope biće održan u 13 časova, a tamo će čast srpskog fudbala braniti Partizan koji već zna četiri potencijalna rivala. Tačnije biće to jedan od dva poražena tima parova koji igraju kvalifikacije za LŠ u stazi nenosioca: Dinamo Kijev – Fenerbahče, Midtjiland – AEK Larnaka. Utakmice trećeg kola kvalifikacija za LE na programu su 4. i 11. avgusta, pobjednik dvomeča u rukama sigurno ima grupnu fazu Lige konferencije, dok će poraženi morati u plej-of trećeg po rangu evropskog takmičenja.

A u tom takmičenju Čukarički i Radnički neće imati lak zadatak u 3. kolu kvalifikacija. Doduše, pomenuta dva tima najprije moraju da opravdaju ulogu favorita u 2. kolu. „Brđani“ igraju protiv Rasing Uniona iz Luksemburga, Nišlije protiv Gzire sa Malte.

Ako prođu dalje, Čukarički u 3. kolu kvalifikacija danas na žrijebu može da dobije sljedeće rivale: Tvente, Molde – Elfsborg, Rapid – Lehija, Hapoel Ber Ševa – Dinamo Minsk, Levski – PAOK.

S druge strane, potencijalni rivali Radničkog su: Zira – Makabi Tel Aviv, Botev – APOEL, Saburtalo – FCSB, Žil Vinsente, Volfsberger. Kao i u slučaju kod Lige Evrope, tako će i mečevi trećeg kola kvalifikacija za LK biti igrani 4. i 11. avgusta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button