BIHFUDBAL

Borac juri pobjedu u Novom Gradu

U derbiju drugog kola m:tel Premijer lige BiH Borac je u Novom Gradu domaćin ekipi Sarajeva. Trijumf nad bordo timom bi malo smirio strasti oko Gradskog stadiona i dao ekipi neophodnu mirnoću pred nastavak šampionata.

– Slijedi nam veliki derbi protiv Sarajeva koje se osjetno pojačalo, tako da su nam šanse podjednake. Doveli su trenera koji je prošle sezone osvojio Kup imaju velike ambicije i mi u ovaj meč ulazimo sa ciljem da damo maksimum. Sigurno da je hendikep što ne igramo na svom stadionu, ali moramo se što prije priviknuti na novi teren i pokušati da ostvarimo što bolji rezultat. Otežavajuća okolnost je svakako činjenica da na put idemo bez dva značajna igrača i što se igra u izuzetno vrućem terminu, ali kako je nama tako je i rivalu, rekao je Dragan Šarac pomoćni trener FK Borac.

 Za ovaj duel trener Nenad Lalatović ne može da računa na dvojicu fudbalera, Jovu Lukića zbog povrede zadnje lože, te Darka Lazića.

– Za ove utakmice jednostavno ne treba velika motivacija. Sigurno da nam je žao što ne igramo u Banjaluci, ali bez obzira na to moramo da pružimo maksimum i odigramo najbolje što možemo. Veoma cijenimo ekipu Sarajeva, vidi se po pojačanjima da su oni ekipa koja ima visoke ambicije i da će željeti da startuju sa dobrim rezultatom. Na nama je da pokažemo da ovaj tim vrijedi, da ima kvalitet i da ostvarimo pobjedu koja bi nam puno značila za nastavak sezone. Oprezni smo jer znamo snagu rivala ali sa naše strane ćemo uraditi sve da ostvarimo tri boda i tako dodatno dignemo samopouzdanje, istakao je Dejan Meleg.

Utakmica Borac – Sarajevo igra se u nedelju na stadionu Mlakve u Novom Gradu. Početak je u 17.00 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button