EUROKUPOVIFUDBAL

Stolica: Svestan sam da je protiv AEK-a možda poslednji meč na klupi, titula nije izgubljena

Trener fudbalera Partizana Ilija Stolica, uoči sutrašnjeg (21.00) revans meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv AEK-a iz Larnake, izjavio je da je svjestan da bi ta utakmica mogla da mu bude i posljednja na klupi.

Klub iz Humske poražen je na Kipru sa 1:2 i u slučaju da eliminiše Kiprane igraće u plej-ofu Lige Evrope protiv ekipe Dnjepar iz Ukrajine. U suprotnom, Partizan očekuje duel plej-ofa Lige konferencije protiv boljeg iz dvomeča između Levskog i Hamruna.

– Neke stvari koje su van moje kontrole ne mogu da promenim, ne mogu da amortizujem. Ono što mogu je da pripremim ekipu za ono što ih očekuje u samoj igri i za protivnika. Pritisak možemo da okrenemo na to da momci budu otresiti, da budu dostojni dresa Partizana – izjavio je Stolica.

Svestan sam odgovornosti i situacije u kojoj se nalazim, dodao je on.

– Ekipa mi pokazuje da smo na pravom putu. U bilo kojoj profesiji, bez obzira na pritiske, lični faktor ne sme da postoji. Stvar je kvaliteta, rada, logistike, budžeta i svega što jedan veliki klub nosi. Moj posao je takav kakv jeste i ja se sa tim konforno nosim – naglasio je.

Stolica je istakao da vjeruje u trijumf svog tima.

– Očekuje nas drugo poluvreme, revanš sa kvalitetnom i dobrom ekipom koja nas je pobedila u prvoj utakmici. Možemo da eliminišemo ekipu AEK, to je cilj svih nas za sutrašnju utakmicu – rekao je trener crno-bijelih.

Strateg “parnog valjka” naveo je da nije angažovao sportskog psihologa i da je sam preuzeo tu ulogu. Naveo je da sezona nije gotova, iako njegova ekipa ima sedam bodova manje od lidera Crvene zvezde u Superligi.

– Veoma daleko od istine je da je sezona goova. Ovo je to početak sezone, priče o tituli da stavimo po strani. Ovo je utakmica u Evropi. Titula se isčekuje pet godina i za to moramo da se pripremimo na pravi način. Ništa ne može da se uradi preko noći. I prošle godine smo igrali Ligu konferencija, tako da ne vidim da bi to bilo nazadovanje. Ovo je šansa da se stvari okrenu u drugačijem pravcu”, izjavio je Stolica i pozvao navijače da podrže ekipu.

Trener Partizana istakao je da zbog povrede neće moći da računa na napadača Andriju Pavlovića.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 비트코인트레이딩
Back to top button