EVROPSKE LIGEFUDBAL

NAVIJAČI JUNAJTEDA U NOVOM PROTESTU Ovo je rat, spremite se

Već nakon poraza u prvom kolu Premijer lige, navijači Mančester junajteda počeli su da pozivaju na bojkot koji bi trebalo da počne u trećem kolu kada će na Old Trafordu biti odigran najveći engleski derbi.

Navijači nastavljaju svoju borbu protiv vlasnika, a sada pokušavaju da organizuju bojkot odlazaka na utakmicu. Spremni su da nešto i žrtvuju kako bi se izborili za bolje dane svog kluba.

Kako se derbi sa Liverpulom približava, sve je više navijačkih grupa koje najavljuju neki vid protesta pred ovaj meč (ponedjeljak, 22. agust).

Najvijačka grupa „The 1958“ najavila je svoj protest pred početak duela Junajteda i Liverpula. Ista grupa organizovala je proteste pred duele sa Brajtonom i Noričem prošle sezone, a očekuje se da će ovoga puta biti organizovan marš do stadiona kako bi navijači bili ispred Old Traforda pola sata prije nego što dođe ekipa.

– Za meč sa Liverpulom planiramo protest za one koji žele da nam se pridruže. U znak podrške onima koji idu i onima koji ne idu na meč, kao i onima koji će doputovati na utakmicu želimo da pokažemo koliko su navijači izgubili vezu sa vlasnicima.

Sve ideje su dobrodošle, pozivamo sve koji imaju neke planove da nam se jave da im pružimo pomoć, savet… Svi smo na istoj strani i to je ono što je najvažnije. Ovo je rat, ne obična bitka. Budite spremni. Riba smrdi od glave – poručila je ova grupa na svom sajtu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button