EUROKUPOVIFUDBAL

Zvezda već sada može da prestane da mašta o trećem šeširu

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u prvom meču plej-ofa Lige šampiona od Makabija iz Haife, koji je slavio sa 3:2 u meču punom preokreta.

Ipak, crveno-beli imaju i revanš na Marakani, gdje će stadion biti krcat, a atmosfera uzavrela, gdje će pokušati da ostvare san i da uđu u grupnu fazu Lige šampiona.

Crveno-beli su imali određenu računicu prije plej-of mečeva, prema kojoj su čak mogli da se nadaju i trećem šeširu, a za to je bilo potrebno, osim da pobijede Makabi, i da iz plej-ofa ispadnu Rendžers, Dinamo Zagreb i Benfika.

Ako su crveno-belima odgovarali rezultati od utorka, kada je Dinamo Zagreb poražen od Bode/Glimt-a sa 1:0 u Norveškoj, a Rendžers remizirao sa PSV-om na Ajbroksu, onda je dan kasnije viđen potpuno drugačiji rezultat, gdje je Benfika “rutinirala” Dinamo iz Kijeva u gostima (meč igran u Poljskoj zbog rata u Ukrajini).

Lisabonski tim je slavio sa 2:0 golovima Žilberta i Ramosa, dominirao je u svim segmentima igre i nesumnjivo je dokazao da ima veći kvalitet u odnosu na Ukrajince, pa je faktički nemoguća misija da u revanšu Kijevljani naprave preokret i eliminišu Benfiku, čime se završava i san navijača Zvezde o potencijalnom trećem šeširu.

Ipak, ispadanje Dinama iz Zagreba i Rendžersa je svakako poželjno, jer bi to dodatno moglo da napuni kasu crveno-belih za 2,3 miliona evra zbog bonusa na osnovu UEFA koeficijenta.

Naravno, sve to pod uslovom da Zvezda u revanšu eliminiše Makabi iz Haife.

Taj meč je na programu u utorak od 21.00.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button