FUDBAL

Joveljić pokazao zašto je najbolji džoker lige VIDEO

Srpski napadač Dejan Joveljić potvrdio je epitet najboljeg džokera MLS lige, pošto je ponovo “sa klupe” pogodio za  Los Anđeles Galaksi u pobjedi nad Hjustonom od 3:1.

Svega tri minuta bilo je dovoljno nekadašnjem fudbaleru Crvene zvezde da postigne 11 pogodak u sezoni, od momenta kada je u 66. minutu na terenu zamijenio čuvenog Meksikanca Čičarita Ernandeza.

Praktično u prvom kontaktu s loptom Joveljić je razmenio dupli pas sa Efrainom Alvarezom, koji ga je pasom kroz sredinu “spojio sa golom”, a onda je Srbin povisio prednost Galaksija na 3:1.

Ispostaviće se da je Dejan svojim pogotkom postavio i konačan rezultat utakmice u Hjustonu, pa je tako tim iz Kalifornije došao i do treće pobjede u posljednje četiri utakmice, u kojima je ostvario i jedan remi.

Odličan finiš ligaškog dijela sezone u MLS ligi donio je Galaksiju četvrto mjesto na “Zapadu”, a u prvom kolu plej-ofa tim iz Los Anđelesa očekukuju dueli sa Nešvilom.

Inače, meč u Hjustonu bolje je otvorio domaćin koji je poveo već nakon osam minuta igre golon Sebastiana Fereire, ali su gosti iz Kalifornije do kraja poluvremena preokrenuli rezultat sa dva brza gola.

Strijelci su bili Riki Puđ u 31. i bivši igrač Mančester junajteda i Real Madrida Čičarito koji je došao do svog 18 gola u sezoni.

Podsjećamo, Dejan Joveljić je nedavno proglašen za najboljeg igrača svog tima u regularnom dijelu sezone MLS lige i to po izboru navijača. Momak iz Bjeljine je postigao 11 pogodaka na 32 utakmice, uz šta je dodao još i tri asistencije.

Iako je najčešće počinjao utakmice sa klupe, te je tek sedam puta bio starter, nekadašnji napadač Crvene zvezde maksimalno je koristio svaki minut proveden na terenu. To mu je donijelo i priznanje najboljeg Džokera lige, pošto ima najbolju produktivnost od svih rezervista koji su na terenu proveli minimalno 900 minuta.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: weed delivery Toronto
Back to top button