FUDBAL

On donosi odluku: Da li danas dobijamo putnike za Katar

Prema novim pravilima FIFA, svi selektori do 21. oktobra moraju da dostave širi spisak igrača na koje računaju za put u Katar.

Dragan Stojković Piksi će tako biti u prilici da izabere od 35 do 55 igrača, dok će 14. novembra, sedam dana pred početak, predati konačan spisak od 26 igrača (uz napomenu da će 23 fudbalera biti prijavljena za mečeve, dok će ostali posmatrati sa tribina).

Poenta tog spiska je da selektori imaju rezerve u slučaju da se neki od igrača povrede. U tom slučaju će naknadno moći da budu pozvani samo oni koji se nalaze na širem spisku.

Sve to ne znači da ćemo imati uvid u spisak koji može, a i ne mora biti javno objavljen. FIFA to neće uraditi i sve je zasnovano na dobroj volji selektora. Do tada su imena na istom prepuštena spekulacijama.

Očekuje se i da Dragan Stojković odluči da iskoristi upravo tu opciju “tajnosti”, te ćemo najvjerovatnije ostati u neznanju do pomenutog 14. novembra i konačne liste.

U međuvremenu stižu i navodi iz Engleske da će Geret Sautgejt u potpunosti iskoristiti ovu opciju i pozvati 55 igrača, a isto se očekuje i od Zlatka Dalića, selektora Hrvatske.

U vezi sa ovim olakšicama za selektore je važno napomenuti i da će selektori po prvi put na ovom Mundijalu imati pravo na pet izmjena na mečevima.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: read here
Back to top button