FUDBALREGION

MODRIĆ POTVRDIO Poslije Katara kraj

Hrvatski fudbaler Luka Modrić potvrdio je da će mu Svetsko prvenstvo u Kataru biti poslednje veliko takmičenje u dresu nacionalnog tima.

Iskusni vezista je to potvrdio za ESPN.

– Svjestan sam da sam u određenim godinama i da je ovo moje posljednje takmičenje za hrvatski nacionalni tim – rekao je Modrić za taj medij.

Nedavno je napadač “vatrenih” Andrej Kramarić izjavio kako ne smatra da je u Kataru kraj za kapitena te selekcije.

– Teško je riječima opisati šta on znači za hrvatski, evropski i svjetski fudbal. Ono što je on učinio u karijeri je neponovljivo. Sve te godine u Realu i reprezentaciji, da ne spominjemo i osvajanje Zlatne lopte, to su nevjerovatna dostignuća. Zadovoljstvo je s njim dijeliti svlačionicu, igrati i trenirati. Ne mislim da će ovo biti njegovo posljednje Svjetsko prvenstvo. Sudeći po tome kako se osjeća na terenu, on može da igra još dugo – izjavio je Kramarić za zvanični sajt FIFA.

Izgleda da napadač Hofenhajma ipak nije bio u pravu.

Modrić je do sada za reprezentaciju Hrvatske odigrao 154 utakmice i postigao 23 pogotka, a kapiten je postao 2016. godine nakon oproštaja Darija Srne. Srnu je nakon toga skinuo i s pozicije rekordera prema broju nastupa u nacionalnom dresu.

Naravno, iz ovoga nije potvrđeno da je Svjetsko prventvo i Lukin oproštaj. To bi trebalo da se dogodi na Fajnal foru Lige nacija nakon kraja ove fudbalske sezone, no više o tome ćemo vjerovatno znati nakon što se završi svejtska smotra u Katru.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske takmičiće se na Svjetskom prvenstvu u F grupi sa Belgijom, Kanadom i Marokom.

Mundijal u Kataru počinje 20. novembra i trajaće do 18. decembra.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button