EUROKUPOVIFUDBAL

Partizanova radost trajala tri minuta: Nica slavila na Azurnoj obali, za prolaz protiv Čeha!

Fudbaleri Partizana nisu uspjeli da iskoriste prvu meč loptu za prolaz u nokaut fazu Lige konferencije jer su poraženi od Nice u petom kolu ovog takmičenja sa 2:1.

Nakon što je Rikardo Gomeš u 74. minutu poništio gol Nikolasa Pepea činilo se da ekipa Gordana Petrića može do toliko željenog boda, ali je samo tri minuta kasnije pogodio Mario Lemina i donio prolaz svo timu.

Punih pola sata Partizan je Nicu držao na distanci, odlično ušao u utakmicu, imao protivnika pod kontrolom, jasan plan i ideju kako da ga sprovede u djelo. Dva puta su crno-bijeli bili u sasvim dobrim pozicijama da ugoze golmana Bulku, prvi put je to pokušao Rikardo poslije pasa Natha, a potom i Menig, koji je uspio da zbuni Dantea “biciklicom” u situaciji jedan na jedan, no, šutirao je zamalo pored gola.

Ipak, u 29. minutu Dante je iz posljenje linije provukao pas ka Pepeu, odnosno Brahimiju, uslijedio je centaršut poslije koga je Vujačić blokirao Laborda, ali je Pepe sve pratio i iskoristio nešto sporiju reakciju Fejse za 1:0.

Gol je svakako uticao na samopouzdanje crno-belih, koji su do poluvremena igrali nešto slabije, bili pod većim pritiskom Nice, čiji igrači su targetirali desni bok kao slabu tačku i tu najčešće tražili način da stvore višak i upute upotrebljive lopte u kazneni prostor.

Svjestan je bio Petrić da je kombinacija Fejsa-Traore suviše spora u centralnom dijelu za brze igrače Nice te je u poluvremenu na teren poslao Belića umjesto Fejse. Ipak, to mu nije donijelo previše jer je stativu pogodio Labord u 47. minutu, a poslije koje Partizan nije ličio na sebe. Djelovali su igrači Nice brže, svježije, bolje su se kretali bez lopte i na taj način svaki put imali rješenje više u polju, ne dopuštajući Partizanu više od tri pasa niti priliku da uzvrati.

Pokušao je tada Petrić sa promjenom sistema, na teren je poslao Pavlovića u napad uz Rikarda, spuštajući potom Natha na poziciju zadnjeg veznog.

Stabilizovao se u tom periodu Partizan, stala je malo i Nica sa presingom, a potom je trener crno-bijelih potegao za novim osvježenjima u timu, promijenio je oba krila, poslao na teren mladog Terzića i Lutovca i ubrzo se crno-bijelima isplatila “svježa krv”.

Igrao se 74. minut, centaršut Partizana sa lijevog boka je stigao do Pavlovića, koji je pokušao da pimiri loptu, ali se ona odbila ispred nogu Rikarda Gomeša, kome je bio potreban samo djelić sekunde da uputi udarac i pogodi dalji ugao – 1:1.

Živnuo je Partizan, imao ispred sebe još 15-tak minuta da sačuva veliki bod, ali je izdržao samo tri i ponovo kapitulirao.

Utakmica Keln – Slovacko je prekinuta zbog magle, ali kako god da završi, Partizan će vjerovatno morati da pobnijedi Čehe u posljednjem kolu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button