FUDBAL

“Ne treba vam alkohol da uživate u fudbalu”

Jedna od glavnih tema u predvečerje Svjetskog prvenstva je i konzumacija alkohola, odnosno restrikcije koje je Katar uveo po tom pitanju.

Definitivno, pivo i bilo koja vrsta alkohola neće smjeti da se toči i da se pije na stadionima, zaprijećene su rigorozne kazne za tako nešto – čak i zatvor, što je izazvalo prilično nezadovoljstvo među navijačima.

Mnoge je zapravo naljutila odluka organizatora da samo dva dana pred start na snagu stupi odluka o zabrani točenja alkohola na stadionima.

Međutim, može se čovjek i navijač na ovako jednoj velikoj predstavi dobro zabaviti i provesti i bez alkohola, poruka je reprezentativca Engleske Erik Dajer. On je na konferenciji za medije govorio i o ovoj, za Engleze posebno važnoj temi, budući da su Ostrvljani poznati kao tradicionalno veliki konzumenti svih vrsta pića, a piva naročito.

– Volio bih da mislim da može da se uživa i bez alkohola – rekao je Dajer.

Potom je objasnio šta, umjesot alkohola, donosi uzbuđenje navijačima.

– Na nama je, i na svakom timu na turniru da “donesu” najbolji fudbal, uzbudljiv fudbal i to je ono što će najviše uticati na atmosferu na stadionima – rekao je Dajer.

Prema odluci domaćna, alkohol će se na Mundijalu moći konzumirati samo u naznačenim zonama, i to ne u svako doba, nego u precizno određenom vremenskom intervalu.

Svjetsko prvenstvo zvanično kreće u nedjelju utakmicom između domaćina Katara i Ekvadora.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: briansclub at
  2. Povratni ping: 다시보기
Back to top button