FUDBAL

ZAHOVIĆ O MANAMA I VRLINAMA Srbija nema takmičarski kod, ali prolazi dalje!

Voli fudbal, igra fudbal i gleda fudbal, voli košarku, gleda košarku (zbog Partizana navraća u Beograd), voli skijanje (već je otpočeo sezonu na austrijskim skijaškim terenima, sat i po od njegovog doma u Mariboru), voli tenis, igra tenis, igrao je i sinoć prije dvoboja Portugalaca i Urugvajaca, sportski lik od glave do pete – Zlatko Zahović, nekadašnji fudbalski biser Partizana, zatim portugalskih velikana (Porto,Benfika)… Slovenački reprezentativac (80 utakmica)….

Danas ćemo da izbjegnemo i košarku, i skijanje, i tenis, kako bismo se isključilo posvetili fudbalu, ovoga puta mundijalskom fudbalu.

Svjetsko prvenstvo se svuda gleda, mnogi ne propuštaju ni jedan meč?

– Nazdravlje – nasmijao se Zahović.

To bi trebalo da znači…

– Svaka čast zaljubljenicima.

I vi ste zaljubljenik?

– Da, zaljubljenik, ali zaljubljenik koji ne sjedi po čitav dan ispred televizora, pratim naše, pratim Brazil, pratim i Argentinu. Nemam vremena za Tunis, Ganu…

Srbija u gro planu?

– Piksijevi izabranici su sagorjeli u prevelikoj želji da svijetu dokažu koliko vrijede, da sve što su uradili, a uradili su mnogo u posljednje dvije godine, podignu na najviši nivo i obraduju svoj narod, njihov izraz lica je emitovao želju, rješenost… Ispostavilo se da nemaju takmičarski kod, da nisu uspjeli da se priviknu na turnirski sistem…Ljudi, kad se dođe na najveću smotru, ne mora se umirati u ljepoti, stvari se, poslije sigurnog vođstva, privode kraju, bez ikakvih trzavica. Zar susret sa Kamerunom ne ide u prilog tom stavu? Očito je nedostatak redovnih učešća na velikim takmičenjima učinio svoje, manjak iskustva je odigrao važnu ulogu, reprezentativci Srbije nisu se snašli, otud samo bod protiv Kamerunaca. Povezaću sa Hrvatima, kako bi se otklonila i najmanja nedoumica: komšije svake druge godine učestvuju na nekom značajnom skupu, upoznali su sve zamke, naoružali se iskustvom, pronalaze rješenja i kad im ne ide i kad im ide, to je ta priča koja uz evidentan kvalitet donosi rezultat. Usput se postepeno odvija i smjena generacija, uspostavljen je ritam, Hrvatska je redovno u dodiru sa ozbiljnim dostignućima. Da li ste, kad ste sve prethodno pročitali, pomislili da sam već otpisao Srbiju, za koju rekoh da su njeni predstavnici sagoreli u prevelikoj želji? Ne, nisam je otpisao, nikad ne otpisujem Srbiju, računam i dalje na Srbiju u Kataru.

Brazil je pobijedio Švajcarsku i pomogao Srbiji?

– U posljednjoj rundi grupne faze sastaju se evropske ekipe, trebalo bi da bude lakše Srbiji, nadam se prolazu Srbije. Ako se, nekim slučajem, ne ostvari moja prognoza, neće biti tragedija, ova Srbija ima pravu atmosferu, krasi je ujedinjenost, imponuje njena fudbalska vrijednost, ova Srbija ima budućnost – naglasio je Zlatko Zahović u razgovoru za Sport Klub.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button