RUKOMET

RK BORAC ODGOVORIO TORBICI Sprema se tužba za klevetu

Čelnici Rukometnog kluba Borac odgovorili su saopštenjem na, kako kažu, neistinite prozivke od strane Nebojše Torbice sa kojim se klub spori oko prostorija u “Srpskoj ulici”.

Saopštenje Rukometnog kluba Borac prenosimo u cijelosti:

– Povodom saopštenja za javnost gospodina Nebojše Torbice od 23. januara 2023. godine koje su prenijeli pojedini mediji tačno pred početak protesta RK Borac, u kojem je dotični iznio niz neistina javno prozivajući članove rukovodstva našeg kluba, radi objektivnog i istinitog informisanja javnosti, ističemo da će protiv ovog lica biti predata tužba za klevetu nadležnim organima.

Shvativši kako njegove nezakonite radnje usmjerene ka otimanju prostora Rukometnog kluba Borac gube podršku i koje će biti predmet dodatnih istraga nadležnih organa, gospodin Torbica želi skrenuti pažnju javnosti pokušajem diskreditacije članova rukovodstva našeg kluba.

Želimo napomenuti da Upravu RK Borac i vršioce dužnosti rukovodećih organa kluba u značajnom broju čine bivši sportisti koji ovu funkciju obavljaju na volonterskoj osnovi, a koji su ostvareni i u privatnom i poslovnom životu, i koji su istovremeno i ozbiljni ljudi koji odlično razumiju šta znače prijetnje nečijoj porodici. Upravo zbog toga, tražimo od gospodina Torbice da javno i sa validnim dokumentima i dokazima (što do sada nije bio slučaj kod pomenutog lica), dokaže bilo koju prijetnju predsjednika UO RK Borac, gospodina Igora Jovanovića ili direktora kluba gospodina Vladimira Brankovića, njemu ili nekome od članova njegove porodice.

Zbog njegovih lažnih tvrdnji, a u cilju utvrđivanja istine, ovim putem pozivamo gospodina Torbicu da se svi podvrgnemo poligrafskom ispitivanju kod nadležnih organa (tzv. detektoru laži) i na taj način utvrdimo ko govori istinu.

Smatramo da je prilično licemjerno, podlo i kukavički da gospodin Torbica na ovakav način želi da utiče na javnost i podijeli članove Uprave, koja je prethodnih sezona finansijski i organizaciono stabilizovala klub, istovremeno osvajajući titule šampiona i kupa BiH.

Kompletan iznos odštete, dobijene iz ove tužbe, biće doniran omladinskim kategorijama RK Borac – stoji u saopštenju šampiona BiH. Glas Srpske

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button