EVROPSKE LIGEFUDBAL

Zbog Mančinijevog ugovora Siti bi mogao da bude izbačen iz lige

Svijet fudbala prodrmala je vijest o kršenju više od 100 finansijskih propisa Premijer lige od strane Mančester sitija, a ta priča je dobila nastavak.

U javnost su procurili u vezi sa ugovorom italijanskog stručnjaka Roberta Mančinija, koji je “građane” predvodio do prvih uspjeha u novoj eri u periodu od 2009. do 2013. godine.

Kako prenosi njemački list “Špigl”, Mančini je primao 1,6 miliona evra kroz platu bez poreza, ali i još još 1,9 miliona kao savjetnik kluba Al Džazira iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tok novca je izgledao ovako: Mančinijeva firma “Italy International Services” bi slala tromjesečne fakture Mančester sitiju, a oni bi poslali novac Abu Dabi Junajted grupi, koju vodi vlasnik Sitija šeik Mansur. Potom ti ta grupa prenijela novac Al Džaziri, koja ih je uplaćivala Mančiniju.

Od ostalih bonusa, “Šigl” prenosi da je tu bio onaj za osvajanje Premijer lige (koju je i osvojio 2012. godine) od 4,5 miliona evra, dok mu je za trofej Lige šampiona obećano 3,3 miliona evra. Bilo je to i obezbijeđenih letova za njega i porodicu, smještaj, karte za domaće utakmice i slično.

Podsjetimo, Siti se tereti da je kršio pravila od 2009. do 2018. godine, dvostruko dužem periodu od onog zbog kog je UEFA već kaznila siti sa 30.000.000 evra i zabranom igranja u Evropi dvije godine.

Kasnije je kažnjen samo sa 10.000.000 kada je kaznu preinačio Sportski sud u Lozani. Ovde je riječ o puno težem slučaju koji bi za Siti mogao da ima veće posljedice.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 다운
  2. Povratni ping: Testing Automation
Back to top button