FUDBAL

BEBETO I ROMARIO Nekad najbolji tandem svijeta, danas politički neprijatelji

Fudbaleri koji su donijeli titulu svjetskih prvaka Brazllcima mnogo godina kasnije ušli su u politički rov.

Nema tog ljubitelja fudbala, a da drži do sebe, koji ne pamti bravure kultnog napadačkog tandema Brazila Romarija i Bebeta.

Golgeteri koji su bili strah i trepet za protivničke odbrane, na klupskom planu veseljavali navijače u Španiji, donijeli Brazilu titulu 1994. u SAD – danas su neprijatelji.

Za sve je kriva politika.

– Bebeto je izdajnik, izdao me je u politici, sišao je sa grane na kojoj je sedjio – kaže za nekadašnjeg najvažnijeg saigrača iz reprezentacije Romario.

– To što je on uradio gledam svaki dan, i nije to ništa novo, ali da vam to uradi čovjek sa kojim ste živjeli, vaš prijatelj, to je tužno. Nažalost, tako je, kako je – rekao je bez zadrške Romario u podkastu “Čekei”.

Bebetov odgovor bio je brz i ništa manje toksičan.

– Ko je mene našao da naziva izdajicom? Romario je ostario i mislim da ima sklerozu, zato priča gomilu gluposti. Imao sam karijeru i u fudbalu i u politici i nikad me nisu pratile kontroverze, što ne mogu za njega da kažem.On je sebičan, samo na sebe misli – poručio je Bebeto za portal “UOL”.

Na optužbe da je izdajnik, odgovara:

– Nisam nikoga izdao. Političko djelovanje je stvar grupe, a Romario je uvijek samo mislio na sebe – dodao je nekadašnji golgeter Deportiva.

Romario je dugi niz godina u politici, nedavno je reizabran za senatora u parlamentu, a predstavlja partiju koju vodi Žair Bolsonaro.

Bebeto, sa druge strane, je u partiji aktuelnog predsjednika najprostranije južnoameričke države Luiza Injasija da Silve. Romariju je prebacio i to što se ovaj hvalio da je za osvajanje Mundijala u SAD 1994. godine on najzaslužniji.

– Niko nikada ništa nije uradio sam. Fudbal i politika poznaju samo zajedništvo, a Romario je individualac.

Karijere su im bile vrlo slične. Bili su najjači napadački adut Brazila u to vrijeme, a najveće klupske domete napravili su u Španiji, Romario u Barseloni i Valensiji, a Bebeto u Deporitvu i Sevilji.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button