FUDBAL

Čekaju se Pešić, Itudis i Poceko

Do početka Svjetskog prvenstva u Japanu, Indoneziji i Filipinima ostalo je nešto više od mjesec dana.

Svjetski šampionat počinje 25. avgusta i trajaće do 10. septembra, a od 32 zemlje učesnice spisak igrača nije objavilo 13 federacija, među kojima je i Srbija.

Spisak Svetislava Pešića za Mundobasket željno se iščekuje u srpskoj javnosti, iskusni trener je najavljivao da bi sredinom jula trebalo bude objelodanjeno na koga će nacionalni tim računati.

Pored Srbije i Pešića, čekaju se Dimitris Itudis i Grčka , kao i Đanmarko Poceko i Italija, a od evropskih selekcija koje će napasti krov svijeta, nije poznat sastav Finske, koja je prva evropska selekcija koja je izborila nastup na SP.

Angola, Zelenortska ostrava, Dominkanska Republika, Egipat, Jordan, Liban, Portoriko, Južni Sudan i Venecula još uvijek nisu objavile spisak košarkaša za Mundobasket.

Srbija će na SP igrati u Manili, u grupi sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom, a samo je selektor Kine Saša Đorđević otvorio karta u ovoj grupi.

Kao su ranije mediji preneli, “Orlovi” će prije Mundobasketa odigrati ukupno šest kontrolnih utakmica.

Prva u nizu biće sa Bosnom i Hercegovinom 1. avgusta iza zatvorenih vrata, a dva dana kasnije takođe bez prisustva publike, Srbiju čeka duel sa Poljskom.

Kao gost sa Crnom Gorom igraće 5. avgusta, a timu Svetislava Pešića potom slijedi Akropolis kup u Atini od 8. do 10. avgusta, gdje će učetvovati domaćin Grčka i Italija.

Devet dana prije početka Mundobasketa, košarkaši Srbije će dočekati Portoriko, sa kojim se, uz Kinu i Južni Sudan, nalaze u istoj grupi na SP.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button