FUDBALREGION

PRVI PUT NAKON 30 GODINA Piksi ima priliku da uradi ono što niko nije još od Osima

Dragan Stojković Piksi postaće zvanično u novembru prvi selektor reprezentacije Srbije koji je poslije 30 godina spojio na klupi dva cijela kvalifikaciona ciklusa: za Svjetsko i za Evropsko prvenstvo.

Jedino što aktuelni strateg Orlova ne smije sebi da dozvoli u ovih mjesec dana je da napravi takve kikseve protiv Mađarske (14.10.) i Crne Gore (17.10.) pa da bude smijenjen prije meča sa Bugarskom u novembru. A, to je, ipak, malo vjerovatno.

Piksi Stojković je reprezentaciju Srbije preuzeo uoči početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, taj ciklus maestralno odradio, osvojivši prvo mjesto u grupi i direktan put u Katar bez ijednog poraza. A, sada je na putu da uspješno pregrmi i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i odvede Srbiju prvi put pod tim imenom na šampionat kontinenta. Ili, drugačije, da državni tim odvede na ovo veliko takmičenje poslije 24 godine.

Posljednji selektor koji je spojio dva cijela kvalifikaciona ciklusa bio je Ivica Osim još u doba velike Jugoslavije. Legendarni stručnjak je šest godina bio “savezni kapiten” Plavih, od 1986. do 1992. što je staž koji je nezamisliv danas za srpske pojmove. Dovoljno je podsjetiti da su se od 2001. do 2007. (šest godina) na klupi reprezentacije promijenila šestorica stručnjaka i jedna tročlana komisija, a još sedmorica od 2008. do 2014.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button