EVROPSKE LIGEFUDBALREGION

PAPRENA ODŠTETA Otkaz Baharu bi Zvezdu koštao pravo bogatstvo

Javna podrška rukovodstva treneru posle ulaska u “minus šest” u odnosu na Partizan je stigla, ali jasno je da Barak Bahar nije ostao šef stručnog štaba Crvene zvezde iz uverenja čelnika šampiona Srbije da je baš on potreban da izvuče ekipu iz kanala. Izraelac (još) nije smenjen iz finansijskih razloga.

Baharu posao u Srbiji čuva činjenica da je prilikom potpisa ugovora definisao i paprenu odštetu u slučaju raskida ugovora po želji kluba. Tačnu sumu znaju on i uprava, a priča se da se piše sa sedam cifara. Kao i godišnja plata…

I da nije najskuplji trener u istoriji kluba, Baharovi rezultati definisali bi se kao jako loši. I nije problem samo u stanju na semaforu, nego činjenici da ne uspeva da podigne nivo igre ekipe. Svaka utakmica je mučenje, nema pobede u prvenstvu preko jednog gola razlike 75 dana, a sada je stigao i novi kiks.

Zvezda sa Baharom ne stoji dobro ni u Ligi šampiona. Kiks je bio remi sa Jang bojsom u Beogradu, a poražavajuće za trenera je da ekipa i posle solidne igre u Lajpcigu nije uspela da se izdigne na domaćoj sceni i izostala je pobeda nad TSC-om.

Nastavljeno je Baharovo lutanje oko formacija i izbora igrača. Potpuno pogrešna procena bila mu je Olajinka može da bude špic u sistemu 4-2-3-1, pa i da je kompatabilan sa Bukarijem. Koliko god ima zamerki na račun Endiajea, morao je Šerif da počne utakmicu.

Neverovatno je da je tokom cele utakmice držao na terenu Lučića. Samopouzdanje mladog igrača potpuno je palo posle velikog promašaja na asistenciju Bukarija, pa su do kraja od njega viđeni samo loši centaršutevi posle dobrih driblinga.

Začuđujuće je da posle povrede Nedeljkovića nije uveo ofanzivnijeg igrača kad je već bilo primetno da će TSC igrati bunker na Marakani. Poslao je na teren Lazara Nikolića, tek povremeno smelog za nešto konkretnije.

Surova realnost za Bahara i upravu je da Zvezdin tim nije u stanju da odigra nijednu utakmicu bez ozbiljne greške u defanzivi, a ona obično za posledicu ima primljen gol. Dodatna dimenzija problema bila je da odbrana nije mogla da sačuva prednost u poslednjih pet-šest minuta ni na talasu pogotka Kataija.

Ceh je isporučila kontinuirana Baharova zabluda oko Rodića, mada je tim tako pravljen da teško i da ima boljeg na tom mestu. Đakovac je utrčao između njega i Đige, prihvatio asistenciju Milovanovića posle nadskakanja Dragovića i Zvezda je matirana.

Publika sa zapadne tribine zviždala je Rodiću pri svakom kontaktu s loptom posle primljenog gola, a kad je meč završen Delije su sa severne tribine igračima poručile da „kao pi… igraju“ i nisu im dozvolile da dođu ka tribini nego uzvikivale: „Marš u tunel“.

Bahar je dobio žuti karton, a rečeno mu je to i u svlačionici od predstavnika navijača. Zaslužio je već i crveni, ali on mnogo košta. Cena je i dalje bitna, uz procenu da je sve nadoknadivo kroz bolje igre na terenu.

Videće se koliko je to moguće, pošto je Baharov autoritet u velikoj meri urušen. Od čoveka koji drži sve pod kontrolom i trenera u uzletu, došao je u situaciju da ga niko više ne posmatra na isti način kao letos i biće čudo da završi sezonu u Crvenoj zvezdi.

Odluka uprave da ga ne smeni ima i moralnu crtu posle brojnih hvalospeva letos Marka Marina i Zvezdana Terzića na račun Bahara, kao i situacije u kojoj se njegova porodica nalazi u Izraelu. Aktuelni problemi oko igre i rezultata su zajednički, a ne samo trenera. Ako najskuplji tim u istoriji kluba ne dođe do titule, predstavljalo bi to potpuni fijasko. Sportklub.rs

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button