EVROPSKE LIGEFUDBAL

Gvardiola platio 90 miliona za Hrvata, a šalju ga po “burek” VIDEO

Novi poraz Mančester sitija i novi udar na najskupljeg defanzivca u istoriji fudbala Joška Gvardiola.

Hrvat je iz meča u meč glavni akter Sitijevih “rupa” u odbrani iako je za njegov dolazak u klub plaćeno 90 miliona evra.

Novi meč za zaborav odigrao je protiv Aston Vile gde je bio direktan krivac za jedini, pobedonosni gol domaćina.

Gvardiola je dva puta u svega nekoliko sekundi nadmudrio Jamajkanac Lion Bejli pre nego što je postigao sjajan gol za minimalac Vile protiv šampiona Evrope.

Prvo je Bejli izigrao Gvardiola na sredini terena, gde je primio loptu od Jurija Tilemansa okrenut leđima ka golu Sitija i Hrvatu.

Bejli je na desnom boku loptu sjajno primio levom nogom te eksplozivnim sprintom prema sredini stekao prednost u odnosu na čuvara.

Gvardiol ga je sustigao na dvadesetak metara od gola, ali samo da bi ga tu Bejli potpuno osramotio poslavši ga nekoliko metara u prazno jednostavnim lažnjakom.

Hrvat je odleteo nekoliko metara što je reakcija koja ne bi smela da se dogodi fudbaleru njegove vrednosti i reputacije.

To je otvorilo Bejliju prostor za šut, a lopta se odbila od Rubena Dijaša u gol “građana”.

“On nije bek, nego štoper”

Gvardiol se posle utakmice našao na žestokom udaru engleske fudbalske javnosti.

Čitatelji BBC-ja su mu dali mizernu ocenu 3,65 na skali od 1 do 10, a Mančester Ivning Njuz ek 4.

Mančesterski dnevnik Gvardiolovu partiju je nazvao “jadnom” i dodao: “Teška Gvardiolova noć protiv Bejlija. Nezgodno krilo ga je stalno prolazilo”.

“Hrvat je delimično kriv za Villin gol. Bejli je izvrtio Gvardiola pre nego što je pogodio”, piše Sportbible.

Novinar Atletika Džejkob Tansvel ovako opisuje situaciju: “Bejli je odigrao vrhunski meč. Primio je loptu na centru i okrenuo Gvardiola. Onda je jurnuo prema kaznenom prostoru, gde je opet izvozao Gvardiola, nakon čega je pogodio”.

Navijači Sitija smatraju da je nedopustivo da ovako igra fudbaler koga je Siti učinio najskupljim defanzivcem u istoriji.

Ipak, neki od njih kao olakšavajuću okolnost Gvardiolu uzimaju to što ga menadžer Pep Gvardiola stavlja na levog bočnog u formaciji sa trojicom defanzivaca, dodajući kako je njegova prava pozicija stoperska, a ne na beku.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button