NEKATEGORISANO

BOGDANOVIĆ O ZVEZDI I PARTIZANU: Koliko je Zvezda novca “slupala” i pogrešnih igrača kupila; Duljaj sam na vetrometini“

Bivši fudbaler Rade Bogdanović bio je gost u emisiji “Jutro” na Prva TV, gde je govorio o aktuelnim temama.

Pored priče o formiranju evropske Superlige, govorio je i o “večitima”, kao i prelaznom roku Crvene zvezde.

Bogdanović je prokomentarisao 171. večiti derbi. Partizan je savladao Crvenu zvezdu sa 2:1 na domaćem terenu.

“Derbi je bio negledljiv, sem borbenosti. Imaju loš kvalitet i jedni i drugi. Ja razumem Partizan i Igora Duljaja, nije prošao dobro te pripreme sa ekipom, Partizan ima lošem kvalitet organizaciono. Duljaj je izuzetno dobar i perspektivan trener, sam je na vetrometini. Sam priča i sam se bori, niko ne stoji iza njega. To je uspeh tri puta veći u nečijim očima nego kod ostalih”, započeo je Bogdanović.

Bogdanović smatra da je Zvezda nije pogodila sa pojačanjima.

“Koliko su samo novca slupali i pogrešnih igrača kupili. Da ih je neko platio da kupe pogrešne, ne bi to uspeli”, rekao je Bogdanović i dodao:

“Vi kupite Šefira, koji je u Turskoj igrao fudbal, a zamisli ispred očiju Fenerbahčea, Bešiktaša i Galatasaraja. Oni u njemu nisu videli kvalitet. Fener je uzeo Džeka u 37 godina pre njega. Ja bih voleo da mi neko kaže ko ga je predložio Zvezdi i doveo. Oni se jako puno pate. Njihov način kupovine mi je jako čudan.”

Posebno mu je interesantan slučaj Gelora Kange.

“Imate Kangu, dokazanog da se rodio nakon smrti rođene majke četiri godine, i onda mu Crvena zvezda daje u 36 godina novi trogodišnji ugovor. Objasnite nam u čemu je fora.”

Osvrnuo se i na skauting službu i sportskog direktora Marina, za kog smatra da je premlad za takvu funkciju.

“Marko Marin, koji je sportski direktor u 35-36 godina. Ne može niko u tim godinama da bude šef skauting službe u tako velikom klubu.”

Prokomentarisao je i povrataka Vladana Milojevića.

“Ja ne znam, nikad se ne bih vratio na mesto uspeha starog kluba. Želim mu puno sreće, ali mislim da će biti puno problema da napravi ono što je napravio ranije. Ako to potvrdi, kapa dole”, zaključio je Bogdanović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button