EVROPSKE LIGEFUDBAL

ERIKSEN BI NA SP U KATAR Moje srce nije prepreka

Kristijan Eriksen, danski fudbaler, progovorio je o teškim trenucima u svojoj karijeri za dansku televiziju DR1 TV. Govorio je o trenutku kada je doživio srčani udar na Euru, ali i želji da se vrati u reprezentaciju.

– Bilo je čudno jer nisam očekivao da će ljudi slati cvijeće, jer sam umro na pet minuta. Bilo je vrlo neobično, ali je jako lijepo od svih i bila mi je velika pomoć što sam primio svu tu podršku – poručio je Eriksen.

Danac nije igrao od kada je 12. juna prošle godine pretrpio srčani udar u završnici prvog poluvremena na utakmici između Danske i Finske na Euru. Sada Eriksen traži novi klub, a velika je želja učešće na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

– Moj cilj je da igram na Svjetskom prvenstvu u Kataru. To je moj način razmišljanja sve vrijeme. To je cilj, san. Hoću li biti izabran, to je druga stvar. Moj san je da se vratim. Osjećam se bolje, fizički sam u vrhunskoj formi. Želim da dokažem da sam krenuo dalje i da mogu ponovno da igram u reprezentaciji. Opet, na selektoru je da odluči. Ali moje srce nije prepreka – kaže Eriksen.

U posljednje vrijeme mnogo se govori gdje bi Danac mogao da nastavi karijeru. Raskinuo je ugovor sa Interom, jer u Italiji ne dozvoljavaju da igra sa pejsmejkerom koji je ugrađen Eriksenu.

– Ponovno igranje u Engleskoj bio bi povratak kući za Kristijana i njegovu porodicu – rekao je Eriksenov agent Martin Sots za BBC.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button