FUDBALREGION

MILOŠ JOJIĆ O SEZONI PARTIZANA Navijači bili nezadovoljni i kad smo imali plus pet

Ambijent u Humskoj kao na sahrani. Partizan nije uspio, iako je bio blizu. Iako se tako činilo dvije trećine prvenstva. U završnoj je popustio i petu godinu uzastopno ostao bez titule, pa su navijači bijesni. S razlogom.

Na crno-beloj strani Topčiderskog brda mahom su tražili krivce u drugima (sudije, Crvena zvezda), osjetili se izdanim i od rođenih navijača. Niti ih je brojčano bilo koliko se trener Aleksandar Stanojević nadao i očekivao poslije serije pobjeda u prvom dijelu sezone, niti su baš svaki put kreirali atmosferu kakva pogoduje fudbalerima. Pojedinci su čak trpeli torturu sa tribina. Miloš Jojić.

Ne samo u sezoni na izmaku, već centralni vezista kaže da je maltene od dana kad se vratio primjećivao da nešto ne štima u odnosu sa publikom.

– Osećalo se od prve utakmice. Nije krenulo kako bi trebalo, napravio sam penal u večitom derbiju, automatski su se navijači okrenuli protiv, bilo je dosta negodovanja… Pokušao sam da se izdignem i mogu da kažem da sam uspeo. Imao sam super sezonu, kao i svi mi. Nažalost, nismo uspeli da osvojimo titulu – ocenio je Jojić u razgovoru za TV Partizan povodom uručivanja dresa koji simbolizuje davni ulazak u „Klub 100“, posvećen igračima sa trocifrenim brojem utakmica za Parni valjak.

U sezoni koja se završava ove sedmice Jojić je postigao sedam golova, dodao čak 14 asistencija, što je statistički sjajan učinak, a opet nedovoljan da bi zavrijedeo naklonost većeg dijela Grobara. S tim da navijači nisu ljuti samo na njega, već na čitav klub, što nije u stanju da prekine dominaciju Crvene zvezde.

– Ne znam iz kog razloga je takva atmosfera među našim navijačima. I kad smo imali plus pet osećalo se nezadovoljstvo, Ne znam iz kog razloga. Bože moj, mi smo profesionalci, idemo iz utakmice u utakmicu. Imali smo strašnu sezonu u Evropu, izgubili od Fajenorda, koji je pokazao da je izuzetno kvalitetna ekipa, što smo osetili na našoj koži. Holanđanima želim sreću u finalu Lige konferencije, a što se nas tiče, sve misli su u finalu Kupa Srbije, nadam se da ćemo na kraju slaviti.

Kup može da bude utjeha, samo je pitanje kolika poslije sezone u kojoj je prvenstvo na svim nivoima označeno prioritetnim takmičenjem.

– Imali smo sve u svojim rukama, propustili smo veliku šansu, ali smo se i sami izborili da budemo u konkurenciji za titulu. Znamo kako je to izgledalo prethodnih godina. Ostala je još jedna utkamica, spremni smo i motivisani da Partizanu vratimo bar jedan trofej. To što nismo uspeli u Superligi ne sme da nam bud prepreka da kažemo: „E, nismo uzeli titulu, sad ćemo da sve pustimo niz vodu.“ Porfeisonalci smo, plaćeni smo za ovo, a iz ljubavi prema klubu moramo da istrčimo na teren i pronađemo motivaciju. Ima je i te kako. U prethodnom derbiju smo pokazalo da smo ravnopravni, ako ne i bolji od Zvezde. Pravo je vreme da to pokažemo opet i sezonu krunišemo peharom – dodao je Miloš Jojić.

Tokom razgovora napomenuo je da je pritisak u drugom mandatu veći, jer se iz inostranstva vratio kao iskusan igrač, a dok je boravio u Njemačkoj stekao je simpatije tamošnje javnosti noseći dresove Borusije iz Dortmunda i Kelna, pa i naklonost Dragoslava Stepanovića, srpskog stručnjaka cjenjenog u tamošnjim okvirima.

– Nemci kažu da svak ima dve, tri „čokolada“ godine, kad sve što pokuša pretvori u uspeh. Jojiću su očito prošle, životne se namnožile i daleko je od nekadašnje forme. Opet, iskusan je, glavni izvođač prekida, mogao bi da pogodi saigrača ili gol – ističe Stepi tokom rzagovora za Sportski žunal i osvrće se na zvižuke Jojiću sa tribina Partizanovog stadiona.

– Tad sve prođe po zlu, nekako. Noge drhe kao prut, lopta odbija kao od tuđih, zaboravite što bi trebalo da uradite, a kroz glavu lete misli: „Sad će opet da me teraju u majčinu“. Nije lako, ne…

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: brians club
  2. Povratni ping: 티비위키
Back to top button