EVROPAKOŠARKA

Novi poraz Zvezde u Evroligi

User Rating: Be the first one !

Košarkaši Crvene zvezde , zabilježili su 18. poraz u Evroligi. Večeras su izgubili u Kaunasu, od Žalgirisa, 75:62, u odgođenom meču ovog elitnog takmičenja. Crveno-bijeli zauzimaju pretposljednje, 15. mjesto, na tabeli Evroligi.

Odlično je šuterski počela Zvezda, pevashodno Simonović koji je ubacio četiri trojke, pratili su ga Davidovac i Dobrić, a kada su crveno-bijeli zaigrali i nešto bolje u odbrani, došli su do 13 poena viška – 35:22.

Od tog trenutka , Žalgiris je zaigraoe mnogo bolje u odbrani, malo-pomalo se topila prednost Zvezde i sredinom treće četvrtine poslije trojke Grigonisa bilo je 55:50. Ubrzo jenakon trojke Hejza bilo 55:50, a Zvezda tada prekida post dug skoro pet minuta, da bi poslije jednog od rijetkih pogodaka Lojda na posljednji dvominutni odmor otišla sa -2 (60:58).

Serijom promašaja na obje strane počela je posljednja četvrtina, a onda je Rubit lako prošao pored Kuzmića i položio loptu u koš. Na drugoj strani Kuzmić opet promašuje u situaciji kada je bio jako blizu košu, i ponovo ispada na fintu Rubita na drugoj strani – 64:58 za Žalgiris.

Potom, više od pet minuta Zvezda nije pronašla put do koša, da bi poslije koša Jankunasa bilo 68:58.Time je meč i riješen, do kraja nije bilo nikakvih problema za domaći tim.

Najefikasniji kod Zvezde bili su Simonović Lojd sa po 16 poena, dok su Žalgiris vodili Grigonis sa 17, Hejs sa 16 i Rubit sa 15.

Radonjić nije računao na Džonija O'Brajanta koji je otišao u Turk Telekom, a NokoKolomRit i Hol se još nisu oporavili od virusa korona. Volden je putovao, ali nije igrao.

Sljedeći meč Zvezda igra u petak sa Baskonijom u Vitoriji, dok Žalgiris dan ranije gostuju Realu u Madridu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button