BIHRUKOMET

“Osice” u subotu biju presudnu bitku: Ako padnu Grude, titula je na dohvat ruke

Šestostruke prvakinje BiH, rukometašice Borca, ugostiće u subotu od 14 časova, u derbiju ne samo 15. kola već i cijele sezone, posljednjih godina neprikosnovenu ekipu Gruda. Pobjednik derbija napraviće veliki korak ka tituli, a “osice” u ovaj meč ulaze sa prvog mjesta, s abodom više od rivala, pa se nadaju se da će tu ostati i nakon derbija.

Banjalučanke su veliki optimisti, a dodatno samopouzdanje uliva im i činjenica da su u prvom dijelu sezone u Grudama slavile i više nego ubjedljivo – 25:16. Uz to, i tri startne pobjede u drugom dijelu prvenstva govore da su izabranice Rade Unčanina već u sjajnoj formi.

– Dobro smo otvorile polusezonu, ali nam tek sada slijede teške utakmice. Na redu je derbi sa Grudama, meč koji je veoma značajan za oba rivala. Ovaj susret bi već sada mogao da riješi pitanje šampiona i zato očekujem dobru i krajnje neizvjesnu utakmicu. Mi smo jesenas bile ubjedljive u Grudama, ali to sada ne mora da znači ništa. Mislim da će pobjednika odlučiti kolektivna igra, dobra odbrana i što manje tehničkih grešaka – istakla je sjajni golman “osica” Darjana Vukliš za “Glas Srpske”.

Interesantno, Darjana je tri godine provela na golu Gruda, odakle je i došla u redove Borca.

– Ima dosta igračica sa kojima sam igrala u Grudama i radujem se što ćemo se ponovo vidjeti. A što se tiče parketa, odlično se poznajemo i teško da možemo međusobno da se iznenadimo – dodala je Vukliševa.

Slično razmišlja i njena saigračica Isidora Kršić, koja je prošlog ljeta iz redova Dubice stigla u Borac.

– Već na startu drugog dijela Premijer lige pokazali smo da se nalazimo u formi i sve što trebamo jeste da taj visoki nivo igre i zadržimo. Pobijedile smo ih jesenas u Grudama i vjerujem da to isto možemo da uradimo i u “Boriku”. Velika je šteta što neće biti publike, jer bi nam dala vjetar u leđa. Dobro smo se pripremile za derbi, odlično smo radile, nemamo povrijeđenih i bićemo kompletni. Na papiru smo favoriti, ali taj optimizam moramo dokazati i na parketu – poručila je Kršićeva.

Reprezentacija

Četiri rukometašice Borca, Darjana Vukliš, Isidora Kršić, Ana Vrančić i Jovana Novaković, dobile su poziv da se 15. marta pojave u Lukavcu na okupljanju reprezentacije BiH, prvom poslije 12 godina.

– Eto, nakon toliko godina formirana je ženska reprezentacija i svakako da je čast dobiti poziv. Nas četiri smo iz Borca i nadam se da će nas u budućnosti biti još više. Slijede nam pretkvalifikacije, sve te selekcije za nas su nepoznanica, ali vjerujem da možemo izboriti glavne kvalifikacije jer ova ekipa ima kvalitet – naglasila je Kršićeva.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: this article
Back to top button