BORILAČKI SPORTOVIMMA

Rakić na pobjedu od borbe za pojas

Odlični nastupi i dvije efektne pobjede Aleksandra Rakića nad Entonijem Smitom i Tijagom Santosom nisu prošli nezapaženo i srpski MMA borac nastavio je napredak na rang-listi izazivača.

Trenutno je Rakić drugi izazivač za UFC pojas u poluteškoj kategoriji, odmah iza Brazilca Glovera Lukasa Tešeire, pa je sve bliže da ispuni želju da se bori za pojas. U poluteškoj kategoriji aktuelni prvak je Poljak Jan Blahovič, koji je pojas odbranio nanijevši prvi poraz Novozelanđaninu Izraelu Adesanji, a očekuje se da će sljedeći izazivač u kategoriji do 93 kilograma biti Tešeira. Poslije iskusnog Brazilca vrlo je vjerovatno da će, u slučaju još jedne pobjede, priliku da se bori za naslov imati upravo Rakić.

– Želim da dobijem priliku da se borim za pojas. Ovo je treći bivši izazivač kojeg sam sam imao meč i sve sam ih pobijedio – rekao je momak koji je rođen u Beču, a porijeklom je iz Broda. Nakon pobjede nad Santosom, Rakić ima skor 14-2 u profesionalnim mečevima, a devet pobjeda je ostvario nokautom. Od dolaska u UFC ostvario je šest pobjeda, uz jedan diskutabilini poraz od Volkana Ozdemira.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button