KOŠARKAREGION

Igokea igra za produžetak serije, Zvezda za finale

Košarkaši Igokee večeras dočekuju Crvenu zvezdu u drugoj utakmici finalne serije plej – ofa ABA lige i boriće se za trijumf kojim bi izborili majstoricu. Duel u Laktašima počinje u 18.30 časova.

“Kao trener imam želju da seriju vratim u Beograd, imamo šansu da na domaćem parketu dobijemo Crvenu zvezdu. Mormao biti maksimalno fokusirani na zadatke koje postavimo sebi, koncentracija mora da bude na najvišem nivou i moramo imati više raspoloženih igrača kada je napad u pitanju, u odnosu na prvu utakmicu ako želimo da pobjedu. Nadam se dobroj reakciji, dobroj utakmici i ako nam se ukaže prilika siguran sam da ćemo je znati iskoristiti i seriju vratiti u Beograd”, rekao je Dragan Bajić, trener Igokee za sajt ABA lige

Prvi meč Zvezda je dobila rezultatom 76:61 i za prolaz u finale joj je potrebna još jedna pobjeda.

“U prvoj utakmici smo 30 minuta igrali dobru košarku, pružili smo čvrst otpor Zvezdi, čak i u nekim momentima bili u rezultatskom plusu, ali olako smo ispustili prednost. Ono što me brine je posljednjih 10 minuta igre, odnosno šest minuta kada je bilo plus šest za Crvenu zvezdu mi smo prestali igrati košarku. Primijetio sam dok smo imali agresivnosti i maksimalno poštovali sve što smo se dogovorili bili smo dobri i bili smo konkurentni, čim smo se povukli i nismo bili dovoljno agresivni to je Zvezda znala da iskoristi i da kazni”, rekao je Bajić i dodao da su nevolje za tim predstavljale povrede.

Džeki Karmajkl, košarkaš Igokee istakao je da je prva utakmica bila teška i dodao:

“Momci su spremni da odbrane domaći teren.”

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde smatra da je pred njegovim timom još jedan težak meč.

“Poznajemo se jako dobro i znamo šta mozemo da očekujemo – dobru, čvrstu i disciplinovanu ekipu koja iz utakmice u utakmicu potvrđuje zašto je pravila ovakve rezultate ove sezone. Očekujem fizički zahtjevan meč, a u takvoj utakmici moramo da odigramo vrlo čvrsto, skocentrisano svjesni da u ovakvim duelima sitnice prave razliku. Tri dana nije veliki period, ali smo učinili sve da osvježimo ekipu i spremni dočekamo 65. zvaničnu utakmicu u sezoni”.

Večeras (21 čas) je na programu i drugi meč između Mornara i Budućnosti. Prvi polufinalni susret dobila je Budućnost rezultatom 97:88.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button