KOŠARKAREGION

Košarkaši Crvene zvezde i Igokee igraju za finale

Košarkaši Crvene zvezde i Igokee odigraće večeras treću, odlučujuću, utakmicu polufinalne serije ABA lige a pobjednik će u finale.

“Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica pogotovo jer igramo na gostujućem terenu. Odlazimo na utakmicu bez pritiska, a imperativ je pobjeda. Iskoristićemo sve šanse koje nam se pruže da dođemo do pobjede, pokazali smo da to možemo”, rekao je Dalibor Ilić, košarkaš Igokee, za sajt regionalnog takmičenja.

Trener tima iz Aleksandrovca Dragan Bajić istakao je da su njegovi košarkaši u drugoj utakmici ispisali istoriju kluba prvom pobjedom u plej – ofu i dodao:

“Poslije meča, vruće glave, uspio sam da vidim, a znajući kakve smo zadatke stavili pred svoje igrače, da su oni te zadatke ispoštovali u najvećoj mjeri i da su odigrali sjajnu utakmicu. Znam sa kakvim momcima radim, pun sam samopouzdana i opet kažem da u Beograd ne idemo s bijelom zastavom iako znamo da neće biti lako. Idemo da pružimo što jači otpor, sigurno favorizovanom protivniku, s namjerom da dobijemo meč i da ispišemo novu stranicu istorije kluba i plasiramo se u finale. Kao trener, nakon svih utakmica, pogotovo sa Crvenom zvezdom, imam dobre osnove i pravo da tako razmišljam.”

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde imao je riječi hvale za današnjeg protivnika. Istakao je da je poslije niza utakmica sa Igokeom jasno da nije slučajno postigla odlične rezultate.

“Igokea je atletiski odličan tim koji vješto koristi svoje mogućnosti. Ono što je dobro za nas u ovom trenutku jeste da je Kori Volden odradio prvi trening sa ekipom poslije 10 dana. Problem sa  povredom leđa je saniran, a u oba dosadašnja meča donosili smo odluku o njegovom nastupu neposredno pred utakmicu. Zbog svega toga njegova želja treba jako da se poštuje jer je evidentno da zbog povrede i tog odsustva nije dao maksimum. Ognjen Dobrić ima povredu skočnog zgloba ali sam siguran da će ‘stisnuti zube’ što će biti poruka da mora da se podigne stepen odgovornosti kod svih u meču u kojem želimo da odigramo bolje nego u Laktašima, da budemo konstantniji u igri, da gradimo rezultat i da dođemo do onoga što želimo a to je pobjeda”, istakao je Radonjić.

Utakmica u dvorani “Aleksandar Nikolić” počinje u 18.30. Podsjetimo da je Crvena zvezda prvi meč dobila rezultatom 76:61, a da je drugi duel, koji je igran u Laktašima pripao košarkašima Igokee. Bilo je 81:68.

Jedan finalista je pozant a to je Budućnost koja je u dva meča pobijedila Mornar (97:88, 92:81).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button