KOŠARKA

Kokoškov o Jokiću: Nije mi svejedno, nema nagovaranja

Selektor Srbije Igor Kokoškov prokomentarisao je odluku Nikole Jokića da ne igra za reprezentaciju predstojećeg ljeta.

Jokić je ovu odluku objasnio potrebom za dužim odmorom zbog oporavka tijela, te da je takav i stav njegovog kluba Denver Nagetsa i “neminovnost koju mora da prihvati”.

“U opisu posla i moj zadatak je da budem u kontaktu sa svim igračima. Sa Nikolom sam bio u kontaktu, ne svakodnevno, ali ne sumnjajte u to da li postoji kontakt sa igračima. Znam da je na putu za Srbiju i čuću se sa njim. On je veliki ambasador srpskog sporta i košarke. Treba svi da budemo ponosno na ono što je uradio. Ja ne mogu i neću da budem cinik i sebično ću reći da želim da igra. Nije mi svejedno što ne igra najbolji igrač na svijetu”, rekao je Kokoškov.

“Zaboravljamo da igrači imaju privatan život, probleme, obaveze. Da skratim, čuću se sa Nikolom. Čestitam mu na svemu. Iskreno se nadam da će biti tu, ali i ako ne bude, nema nagovaranja, imamo ostale momke. Imamo pozitivnu energiju, da podržimo sve momke koji su o
dvojili svoje vrijeme da budu u reprezentaciji”, dodao je selektor.

Osim Jokića, neće biti ni Alekseja Pokuševskog i Alena Smailagića, koji će da se fokusiraju na fizičku pripremu.

“Pokuševski želi da se posveti svojoj fizičkoj pripremi. Žao mi je, jer bi nam Pokuševski značio svojim talentom. Smailagić takođe, i želim im sve najbolje”, rekao je Kokoškov.

Sezonu u NBA još uvek nije završio Bogdan Bogdanović.

“Imam direktnu komunikaciju sa Bogdanom i nećemo da pravimo pritisak. Fokus mu je na plej-ofu, ali moramo da improvizujemo bez njega i NBA igrača. Sada imamo to što imamo, to smo mi”,
 dodao je selektor.

Košarkaši Srbije putuju u Atinu na Arkopolis kup, a Kokoškov vodi Marjanovića, Bjelicu, Jovića, Davidovca, Dobrića, Marinkovića, Anđušića, Petruševa, Ilića i Marinkovića.

U Atini će ih dočekati Nikola Milutinov, Marko Gudurić se oporavlja od povrede tetiva, dok će u Beogradu ostati Vladimir Lučić i Nikola Kalinić koji su nedavno završili svoje sezone.

Sa ekipom nisu povrijeđeni Miroslav Raduljica, Nemanja Nedović i Ognjen Jaramaz, dok je odmor dobio MVP Evrolige Vasilije Micić.

B92

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button