KOŠARKAREGION

Šok: Jokić neće igrati za Srbiju ovog ljeta

Najbolji košarkaš NBA lige Nikola Jokić ovog ljeta neće igrati za reprezentaciju Srbije. U izjavi za Tanjug, sjajni centar Denvera objasnio je razloge odsustva iz nacionalnog tima.

– Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kada moram da saopštim da i pored ogromne želje, nisam u mogućnosti da nastupam za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tela iziskuje duže odsustvo sa terena radi oporavka. To je stav i sugestija kluba i jedna neminovnost koju moram da prihvatim. Ubeđen sam da momci i bez mene imaju kvalitet da naprave rezultat koji će nam svima doneti mnogo radosti – rekao je Jokić.

Nekadašnji centar Mege ove sezone u dresu tima iz Kolorada nije propustio nijedan meč ligaškog dijela sezone, od ukupno 72 utakmice, a u plej-ofu je odigrao još deset duela i u svim mečevima je bio starter. Od 1. avgusta 2020. godine Jokić je ukupno odigrao 109 mečeva sa prosjekom od 35 minuta na terenu.

Bez opbzira na navedeno, nema sumnje da će ova odluka u narednim časovima ali i danima izazvati mnogo oprečnih komentara. Selektor Igor Kokoškov izgubio je najvećeg aduta pred kvalifikacioni turnir koji se igra u Beogradu 29. juna, u koje će, sasvim je izvjesno morati i bez Bogdana Bogdanovića koji se sa Atlantom bori za finale Istočne konferencije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Mushroom liberty cap
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button