KOŠARKAREGION

Pešić o Jokiću: Očekivano, možda to i nije loše za Srbiju

Bivši selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić prokomentarisao je odluku Nikole Jokića da ne igra za „orlove“ ovog ljeta.

Jokić je posle dvije naporne, skoro spojene, NBA sezone istakao da je njegovom tijelu potreban duži odmor i da je ova odluka bila “neminovnost”.

Pešić nije iznenađen odlukom MVP-ja NBA lige.

“Sada su se svi kao iznenadili, ali ja nisam kada je objavio da ne može da igra. Vidim da su gotovo svi pali u ‘nesvest’ zbog toga, a Jokić je samo doneo jednu logičnu odluku za respekt”, rekao je Pešić za Sport klub.

“Očekivao sam ovako nešto s obzirom da je odigrao ‘duplu’ sezonu. Jokić je, pri tom, više nego zasluženo poneo naslov MVP lige, ali mu to nije palo s neba, već je morao krvavo to da zaradi. Mislim da se radi o velikoj iscrpljenosti, a da ne spominjem mogućnost da se povredi, ako se dovoljno ne odmori”.

Pešić smatra da Jokićeva odluka možda i nije loša za srpski tim.

“Zato što je broj jedan, oseća ogromnu odgovornost, a praktično nije spreman da bi pomogao nacionalnom timu. Onako kako se to očekuje od nekog ko je ‘naj’. U tom slučaju bi morao da bude sto odsto spreman, a on to nije sigurno u ovom trenutku. Možda i nije loše za Srbiju što je otkazao, pošto imam osećaj da jednostavno nije maksimalno spreman. A Jokić je izvanredan dečko, sa ponašanjem na nivou, plus skroman, pa mu se javlja odgovornost i za sebe, ali i tim. Ne može sebi da dopusti da igra za Srbiju nedovoljno spreman, svestan kakva su očekivanja. Zbog toga njegova odluka ne bi trebalo nikoga da pogađa”.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button