KOŠARKA

“Mi za reprezentaciju igramo srcem” Vasilije Micić iskreno o Jokiću i Srbiji

Najbolji košarkaš Evrope, jer kako drugačije nazvati MVP Evrolige, Vasilije Micić uprkos napornoj sezoni u tom takmičenju, spreman je da se odazove selektoru Igoru Kokoškovu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Nekadašnji igrač Mege i Crvene zvezde govorio je o brojnim temama koje zanimaju košarkašku Srbiju, a prije svega o potencijalnom nastavku karijere u NBA ligi, kao i o Nikoli Jokiću.

Micić ističe da još nije donio konačnu odluku po tom pitanju, mada kaže da bi zaista volio da jednog dana nastupi u najboljoj ligi na svijetu.

– Imam još dvije nedjelje da razmislim. Moja želja jeste da odem u NBA ukoliko dođe nešto što može da me ispuni na svim poljima. Mislim da to nije nezahvalno od mene. Ukoliko se to ne desi, Evropa je, naravno, opcija i postoji nekoliko klubova – rekao je Micić.

Nije mogao, a da ne izbjegne pitanje o Nikoli Jokiću, koji je donio odluku da ove godine “preskoči” nastupanje za reprezentaciju, ali potpuno razumije MVP NBA lige.

– Imate prava da se razočarate u njegovu odluku. Svi mi imamo veliku strast za igranje u reprezentaciji. Jokić nas je uvjerio da moramo da poštujemo njegove odluke i sve su za poštovanje. Nijedan košarkaš u reprezentaciju ne dolazi sa interesom, već svi igramo sa srcem. Mnogi igrači su u reprezentacijama oživljavali svoju karijeru. Što se Jokića tiče, on je posebna ličnost za mene. Ja nešto slično proživljavam u Evroligi. Shvatam koja je njegova želja da ostane pribran i da sačuva svoju privatnost. Razumijem njegovu odluku i neću da je komentarišem – dodao je Micić.

Za kraj, otrkio je i da li sam planira da nastupi za Srbiju ovog ljeta u dalekom Tokiju.

– Meni mnogo znači. Mislim da su sve naše košarkaške legende izgradile svoja imena u reprezentaciji, jer klupska košarka je nešto što brzo ispari. Jesu lijepe titule u Evroligi, ali sva odličja u reprezentaciji su ljepša, draža. Nikada nisam imao problem da se odazovem, ja se samo javim i tu sam, nikada nisam ni razmišljao o tome. Ipak, sezone su prenaporne i ko god neko želi da odmori neku godinu, to moramo da shvatimo. Tijelo daje signale. Ja kada mogu da igram i spreman sam, uvijek ću doći. Volim svoje drugare, mi smo svi gotovo ista generacija. Ne pravim oko toga nikakvu pompu – zaključio je Vasilije Micić.

(Blic Sport)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button