EVROPAKOŠARKA

Trinkijeri ostaje u Bajernu do 2023.

Italijanski trener Andrea Trinkijeri produžiće saradnju sa minhenskim Bajernom, timom sa kojim je u prethodnoj sezoni Evrolige imao velike uspjehe, potvrdio je njemački klub.

Trinkijeri je u prethodnoj sezoni vodio Bajern do prvog učešća u četvrtfinalu Evrolige u klupskoj istoriji, ali u Bundesligi nije uspio da dođe do titule – od Bavaraca je u finalnoj seriji bolja bila ekipa Albe. U EL je bio drugi u izboru za trenera sezone, a nagradu “Gomeljski” dobio je šef struke evropskog prvaka Ergin Ataman.

Italijan je po dolasku u Bajern iz Partizana potpisao jednogodišnji ugovor, a sada je produžio saradnju sa Bavarcima do ljeta 2023. godine.

“Trinkijeri je u našem klubu stvorio hemiju na terenu i van njega koja ne može da se poredi sa prethodnim sezonama. Prethodna sezona bila je skoro savršena”, izjavio je genralni direktor Bajern Minhena Marko Pešić.

Trinkijeri (52) je na klupi Bajerna od ljeta 2020. godine, a prethodno je u trenerskoj karijeri radio u Triboldiju, Juvekazerti, Veroliju, Kantuu, Uniksu i Brose Bambergu. Od 2018. do 2020. bio je trener beogradskog Partizana, a radio je i kao selektor grčke reprezentacije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button