KOŠARKA

Meli i Polonara predvode Italijane u Beogradu

Italijanska košarkaška reprezentacija u Beogradu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre neće imati nekoliko veoma bitnih igrača, a najjači će biti na visokim pozicijama gdјe će im glavne uzdanice biti Nikolo Meli i Akile Polonara.

Nikolo Meli je minulu sezonu proveo u NBA ligi gdјe je igrao za Nju Orleans i Dalas i sa puno samopouzdanja dolazi u nacionalni tim Italije. Veoma je slično i sa Akileom Polonarom koji je jedan od najboljih igrača na poziciji četiri u Evroligi u minuloj sezoni.

Uz njih dvojicu u timu će biti iskusni bekovi Stefano Tonut iz Venecije i Marko Spisu iz Sasarija, zatim Nikolo Manion koji je igrao za Golden Stejt, zatim Mikele Vitali iz Bamberga, Simone Fontekio iz Albe, a iz domaće lige će igrati još Mikele Rucijer, Amadeo Tesitori, Muhamet Rasul Dijuf. Nacionalnom timu Italije se pridružuju i igrači iz Virtusa i Armanija, a radi se o Avudu Abasu, Rikardo Moraskini, Alesandro Pajola i Đampaolo Riči. Ekipu je izabrao iskusni Romeo Saketi.

Italijanima nedostaju Danijel Heket zbog operacije, neće biti tu ni Luiđija Datomea i Marka Belinelija, dok će izostati i Danilo Galinari koji sa Atlantom igra finale Istočne konferencije NBA lige.

Italijani će na turniru u Beogradu igrati sa Senegalom i Portorikom u grupi, a potom im slijede okršaji u polufinalu i potencijalno finalu ako budu prvi ili drugi u grupi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button