EVROPAKOŠARKA

„Lavice“ spremne za još jedan korak: Belgija jaka, ne i nepobjediva

Košarkašice Srbije spremne su i samouvjerene, pred kako su rekle, najteži meč na Evropskom prvenstvu, večerašnjem polufinalu protiv Belgije (21 čas).

Meč u „La Fonteti“, mjestu gdje je prije tri dana ostvarena nevjerovatna pobjeda protiv Španije uprkos skandaloznom suđenju na štetu djevojaka Marine Maljković.

Novi zadatak nimalo lak, ali ne i neostvariv, pokazale su to „lavice„ ko zna koliko puta do sada.

– Znamo protiv koga igramo, biće izuzetno teško. I da ih potpuno poznajemo, moramo najviše da verujemo u sebe i ono što mi radimo. Ovo je jedna polufinalna utakmica, ogroman je uspeh što smo opet među četiri. Daćemo sve od sebe – rekla je kapiten Jelena Bruks.

Slično razmišlja i Nevena Jovanović.

– Svi koji su došli u polufinale su jaki protivnici. Belgija je konstantno dobra u poslednjih nekoliko godina, imaju Emu Meseman koja stvarno igra na dobrom nivou i vodi celu ekipu. Imali smo sastanke, imamo vremena da se spremimo. Ko god da je protivnik, ja uvek gledam nas. Verujem u ovu ekipu, devojke i stručni štab. Ako mi budemo radile naš posao i sve ono što se od nas traži, mi smo tada najbolji. Mislim da nema potrebe da gledamo protivnika. Samo fokus na nas, da iz utakmice u utakmicu ispravljamo greške iz prethodnih i da prikažemo da najbolju igru – zaključila je Jovanović.

Srpskinje imaju priliku da ponove isti podvig kao 2015. godine kada su igrale finale u Pragu i podigle trofej prvaka Evrope.

U prvom polufinalu od 18 sati sastaju se Francuska i Belorusija.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button