KOŠARKA

Bitka za zlato: Neka bude kao 2015!

Košarkašice Srbije večeras u 21 čas igraju protiv Francuske finale Evropskog prvenstva.

Tri sata ranije zakazana je borba za treće mesto između Belgije i Belorusije.

Duel Srbije i Francuske biće svojevrsna repriza iz 2015. godine i finala Evrobasketa u Pragu, kada je ekipa Marine Maljković slavila 76:68 i ispisala najsvjetlije trenutke ženske košarke.

“Od kako su krenule pripreme, dok sam šetala Beogradom ili Zlatiborom, zamišljala sam da igramo finale. To je ogroman san, koji se ostvario”, prvi su utisci Maljković posle plasmana u finale.

Francuska ima moćan tim i favorit je, ali…

“Koleginica sa klupe Francuske ima veliku bazu, i oni su svake godine sve jači. Sada su naturalizovali dve Amerikanke, dve izvanredne igračice koje kombinuju, dobili su drugu dimenziju koju nisu imali. Strašan tim. Ubedljivo najbolji tim na ovom prvenstvu, čije je polufinale bilo lakše. Bili su favoriti i 2015. Mi kao i uvek idemo teniskom koncentracijom, da pokušamo da naša borba bude na maksimumu svih maksimuma i da vidimo šta će to da nam donese. Borba za dres, borba za Srbiju. Želeli smo da učinimo narod srećnim. To nije fraza, to nas pokreće, posebno jer smo sada zatvoreni od 14. juna, kao u zatvoru i mnogo je teško”.

Srbija igra za četvrtu medalju sa velikih takmičenja, pored još dvije bronze – olimpijske i evropske.

Sa druge strane, Francuska ih već ima 11 i ima ulogu favorita, ali niko ne smije da otpiše srpske lavice. Ni u ludiliu!

Pa, neka se ponovi 2015!

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button