KOŠARKA

BORBA ZA OI Kokoškov: Znamo što smo ovdje; Micić: Osjeća se lijepa atmosfer

Znamo zašto smo ovdje, momci su motivisani i orni, s velikom neizvjesnošcuu i uzbuđenjem čekamo utakmice, rekao je selektor Srbije Igor Kokoškov uoči starta kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre.

Turnir počinje 29. juna u Beogradu, a nacionalni tim se do njegovog početka nalazi u “balonu”.

“Već treći dan smo u balonu. Stanje je redovno, pratimo zdravstveno stanje, pratimo i dnevni raspored koji nam daje direktor takmičenja. Malo je sigurno promijenjen režim rada i života, ali tako je kako je. Znamo zašto smo ovdje. Krećemo sa utakmicama za dva dana, momci su motivisani i orni, sa velikom neizvjesnošću i uzbuđenjem čekamo utakmice”, rekao je Kokoškov na video konferenciji za medije.

U grupi A, rivali reprezentacije Srbije biće Dominikanska Republika i Filipini, dok će se u grupi B takmičiti Senegal, Italija i Portoriko, a samo pobjednik turnira će obezbjediti učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

“Skauting nije sekundaran i manje važan, ali je fokus na našim igračima, pošto smo imali samo tri zajednička treninga. Vrijedno se radi na prikupljanju informacija, pratimo sve te timove, imamo dobar izvor informacija. Vrijeme je najvažniji faktor, fokus je na tome da se mi osjećamo komforno i da usvojimo te informacije. Neka ne bude iznenađenja, te selekcije igraju na drugim kontinentima, Dominikana je tipičan latino-tim koji igra s dosta individualnih improvizacija. Što se tiče Filipina, ne znam o igračima mnogo, ali imaju dobrog trenera sa Novog Zelanda, poznajemo njegov sistem rada”, zaključio je Kokoškov.

Plejmejker i MVP Evrolige Vasilije Micih kaže da je spreman za ono što slijedi.

“Osjećam se dobro, htio sam da igram protiv Meksika, ali bilo je pametnije što sam preskočio, kako bih se dodatno uveo u rad. Osjećam se bolje. Nemamo mnogo vremena za uigravanje, ali vjerujem da ćemo da napravimo dobar posao. Zasad sve ide kako treba, s veoma dobrom energijom smo pristupili svemu. Nemamo nikakve poteškoće, u hodu rešavamo sve izazove. Želja je da što zdraviji da uđemo u kvalifikacije”, rekao je Micić.

“Nemamo mnogo vremena za pripremu ovog turnira, tako da nećemo vjerovatno biti sinhronizovani kako bismo vjerovatno bili da imamo više vremena za rad. Lično mi je drago što se ovako veliki broj igrača odazvao. Osjeća se lijepa, homogena atmosfera”, rekao je Micić.

Mladi centar Filip Petrušev takođe navodi da u ekipi vlada dobra energija.

“Saglasio bih se sa svim što su Kokoškov i Micić rekli. Provodimo više vremena zajedno kako bismo se svi dobro upoznali. Slušamo Igora, pokušavamo da se povežemo što više. Očekivanja su najveća”, rekao je Petrušev.

Srbija prvu utakmicu u kvalifikacijama za Tokio igra u utorak od 20.15 protiv Dominikanske Republike, a dan kasnije je meč protiv Filipina.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: health tests
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button