KOŠARKA

Kokoškov: Nije bilo lepo, pravili smo greške, ali važno je da smo dobili

Pobjeda je jedino što će se pamtiti. Igra je mogla da bude i bolja, ali Srbija je napravila korak ka Olimpijskim igrama trijumfom nad Dominikanskom Republikom (94:76). Tek je na kraju meča Srbija proigrala i napravila ovako veliku razliku.

Svoje viđenje poslije utakmice dao je selektor Igor Kokoškov koji je na konferenciju za medije izašao u društvu Bobana Marjanovića.

Selektor Kokoškov zadovoljan je igrom u četvrtoj dionici i ističe da utakmica nije bila pretjerano lijepa, te da su se dešavale greške.

“Morali smo da se izjednačimo sa njihovom brzinom i to nismo uradili u prvom poluvremenu. Znali smo da će odbrana jedan na jedan biti glavna stvar. Nismo bili dovoljno disciplinovani. Možemo da budemo zadovoljni finalnim rezultatom. Nije lako, teško je. Iako imamo imena u timu, došla su nam trojica igrača, odradila samo tri treninga. I nije lako igrati na ovakvom nivou. Ključna je bila poslednja četvrtina. Nije bilo lepo uopšte. Bilo je grešaka, znali smo da će ih biti, ali važno je da smo dobili”, rekao je Kokoškov.

Dodao je da je meč bio baš kakav je i očekivao da će biti.

“Nismo iznenađeni. Bila je psihološki teška utakmica, igrali smo kod kuće, prva utakmica, energičan protivnik. Baš sam ovakav meč očekivao. Igrali su kao što sam i očekivao. Drago mi je da smo dobili”, rekao je Kokoškov.

Boban Marjanović je istakao da je važno da se on i njegovi saigrači nisu predavali i da su svi timovi došli na turnir da se bore za Olimpijske igre.

“Igrali smo dobro, nije bila laka utakmica, protivnik je odigrao dobro, ali smo dobili tako što smo pokazali kvalitet. Možemo da igramo mnogo bolje posebno u odnosu na start utakmice. Svako ko je došao na turnir, svi žele da odu na Olimpijske igre, svi se bore za to mesto. Ponosan sam na svoj tim jer nismo odustajali. Nećemo ni u narednim utakmicama. Nismo imali mnogo vremena da se spremimo, ali sada već sve izgleda bolje”, rekao je Marjanović.

Košarkaš Dominikanske Republike, Gelvin Solano, bio je zadovoljan partijom svog tima uprkos porazu.

“Pokazali smo da možemo da igramo protiv svakoga, da ne gledamo protiv koga igramo i da uvijek dajemo 100 odsto od sebe. Uvijek je zadovoljstvo igrati za reprezentaciju. Kada sam zdrav uvijek sam tu za svoju reprezentaciju. Čast je nositi dres i potruditi se da učiniš svoju zemlju ponosnom. Lijepo je iskustvo što sam igrao protiv Marjanovića, koji je ne samo visok, već posjeduje i odlične vještine. Ali, spremni smo da igramo protiv svakoga”, rekao je Solano.

Naredni meč reprezentacija Srbija igraće sutra od 20 časova i 15 minuta protiv Filipina.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button