KOŠARKANBA

Portland bi mogao ostati bez najveće zvijede – Dončić trlja ruke

Portland već nekoliko sezona ima dosta dobru ekipu koju predvodi sjajni Dejmijen Lilard, ali kada dođe vrijeme za doigravanje nikako da naprave potreban iskorak.

I ove sezone Trejl Blejzersi su završili sezonu u ranoj fazi doigravanja, a mnogi košarkaši otvoreno su pokazali nezadovoljstvo, među njima i prva zvijezda tima i jedan od najboljih igrača čitave lige, Dejmijen Lilard.

Lilard ima iza sebe nekoliko sjajnih sezona u dresu Portlanda, ali očito je da više nema strpljenja da čeka da ovaj klub konačno napravi neki značajan rezultat.

Američki mediji pišu da Lilard ozbiljno razmišlja o odlasku i sigurno je da mu uopšte neće biti teško pronači novi klub.

Interes za njega već su pokazali Dalas Maveriksi, LA Lejkersi i Njujork Niksi koji čekaju njegov situacije s Portlandom.

Dalas želi da upari u ekipi Dončića i Lilarda što bi zaista bili fantastično za njih, dok Lejkersi žele dovesti pomoć Lebronu Džejmsu.

S druge strane, nekako najmanje izgledna opcija je odlazak u Nikse koji bi željeli da Lilard bude prva zvijezda tima, ali je jasno da će morati sačekati stvaranje nove ekipe zbog čega bi izgubio barem jednu sezonu.

U Portlandu ne žele da ostanu bez Lilarda, pa užurbano rade na tome da naprave neophodne promjene koje će donijeti bolje rezultate.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button