KOŠARKANBA

Portland bi mogao ostati bez najveće zvijede – Dončić trlja ruke

Portland već nekoliko sezona ima dosta dobru ekipu koju predvodi sjajni Dejmijen Lilard, ali kada dođe vrijeme za doigravanje nikako da naprave potreban iskorak.

I ove sezone Trejl Blejzersi su završili sezonu u ranoj fazi doigravanja, a mnogi košarkaši otvoreno su pokazali nezadovoljstvo, među njima i prva zvijezda tima i jedan od najboljih igrača čitave lige, Dejmijen Lilard.

Lilard ima iza sebe nekoliko sjajnih sezona u dresu Portlanda, ali očito je da više nema strpljenja da čeka da ovaj klub konačno napravi neki značajan rezultat.

Američki mediji pišu da Lilard ozbiljno razmišlja o odlasku i sigurno je da mu uopšte neće biti teško pronači novi klub.

Interes za njega već su pokazali Dalas Maveriksi, LA Lejkersi i Njujork Niksi koji čekaju njegov situacije s Portlandom.

Dalas želi da upari u ekipi Dončića i Lilarda što bi zaista bili fantastično za njih, dok Lejkersi žele dovesti pomoć Lebronu Džejmsu.

S druge strane, nekako najmanje izgledna opcija je odlazak u Nikse koji bi željeli da Lilard bude prva zvijezda tima, ali je jasno da će morati sačekati stvaranje nove ekipe zbog čega bi izgubio barem jednu sezonu.

U Portlandu ne žele da ostanu bez Lilarda, pa užurbano rade na tome da naprave neophodne promjene koje će donijeti bolje rezultate.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button