EVROPAKOŠARKA

Žrijeb za Evrokup 9. jula, Partizan i Budućnost u 4. šeširu

Evrokup je potvrdio da će u narednoj sezoni imati novi sistem takmičenja, a da će se grupe izvlačiti u petak 9. jula u 13:15 časova po srednjeevropskom vremenu.

U novom formatu će klubovi imati priliku da odigraju značajno veći broj utakmica. Do sada je timovima bilo garantovano deset mečeva u regularnom dijelu sezone, a sada će imati čak 18. Devet mečeva će se igrati kod kuće i devet u gostima. Radi se, inače, o sistemu u kom će postojati dvije grupe po deset timova, a najboljih osam će ići u drugu fazu.

Evrokup je napravio raspored šešira, pa će tako nosioci grupa biti Valensija i Andora, u drugom šeširu su Lokomotiv Kubanj i grčki Promiteas, u trećem su Gran Kanarija i Huventud, a u četvrtom dva tima iz ABA lige, Budućnost i Partizan.

Virtus je zajedno sa Lijetkabelisom u petom šeširu, Cedevita Olimpija i Trento u šestom, a Metropolitan i Burg u sedmom. U osmom su se našli Ulm i Turk Telekom, u devetom su Bursa i debitant Hamburg, a u posljednjem su Venecija i još jedan novajlija, Slask iz Vroclava.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: Mushroom Golden Teacher
  2. Povratni ping: 토렌트
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button