KOŠARKA

Kokoškov: Idemo dan po dan, ne mogu da pričam o Joviću

Selektor reprezentacije Srbije Igor Kokoškov iznio je utiske poslije meča sa Filipinima.

Srbija je uspjela da pobijedi Filipine i plasira se u polufinale kvalifikacija za Olimpijske igre u Beogradu, ali se desio još jedan peh – povrijedio se Stefan Jović.

Prethodno su se povredili Nikola Kalinić i Nemanja Bjelica, koji nisu mogli da igraju ovaj meč. Nije igrao ni Vasilije Micić.

“Dobio je udarac u rame dok je igrao juče. Igrao je i kroz bol, ali nije se osećao dobro danas. Odlučili smo da ne igra. Bio je obučen, ali to je bila moja odluka”, prokomentarisao je Kokoškov povredu Micića.

Šta je bilo sa Kalinićem i Bjelicom?

“Idemo dan po dan. Verujemo našim lekarima. Daćemo sve od sebe da ih zaštitimo. Videćemo. Nemanja je dobio udarac u koleno. A Kalinić je dobio udarac ispod koša, nesportska greška. Želimo da svi igraju snažno, ali moramo svi da budemo oprezni, to se odnosi na sve reprezentacije. Da ne bi dolazilo do povreda. Izgubili smo juče trojicu, večeras Jovića. Nisam lekar već trener. Sačekaću šta će mi reći lekari”.

O povredi Stefana Jovića.

“Ne mogu da pričam o povredi. Napustio je igru, u bolnici je dok sada razgovaramo, saznaćemo više posle pregleda. Nedostaje nam. Loša sreća ga je pogledala večeras”.

Što se tiče same utakmice…

“Filipini su igrali kao tim, želim da im čestitam na tome, borili su se. Druga stvar, želim Joviću brz oporavak. Napustio je meč rano. Želimo da se što pre vrati. Znaćemo više posle pregleda. Imamo dosta novih imena, nedostajali su nam neki momci. Nismo reagovali, previše smo razmišljali. Branili smo se umesto da budemo u napadačkom ritmu. Ponovo nije bilo lepo, ali smo pobedili”, kaže Kokoškov i dodaje:

“Skratili smo rotaciju, imali smo samo devet igrača, ali takve su okolnosti. Igrali smo u vrućoj dvorani protiv tima koji se dobro kreće. Možemo da nađemo način da dobijemo meč, sa onima na koje računamo. Kao trener pratim grupu, zahvaljujem se igračima koji su večeras igrali, nosili dres reprezentacije. Imali smo tri treninga, nov je tim, nije lako. Fokusiraćemo se na sledeću utakmicu”.

Protivnik u polufinalu biće poraženi iz meča Italija – Portoriko.

“Oba tima su sjajna. Ne možemo da biramo. Nemam želje. Igrali smo protiv Porotorikom u Atini, znamo i Italijane. Poštujemo oba tima. Moramo da dobijemo sve utakmice i to je naš cilj”.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: Get the facts
Back to top button