OSTALI SPORTOVI

Počinje Svjetski kup „Banjaluka – Vrbas 2021“: Grad na Vrbasu u znaku kajaka i kanua

Banjaluka će tokom predstojećeg vikenda biti u znaku kajaka i kanua, jer će od 2. do 4. jula trajati Svjetski kup „Banjaluka – Vrbas 2021“.

Biće ovo sjajno takmičenje koje će okupiti preko 200 takmičara sa četiri kontinenta iz 18 zemalja svijeta i dovesti ih u naš grad, a svakako to je odličan način da Banjoj Luci vratimo epitet „grad sporta”, poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković

On je istakao da je Grad podržao ovaj projekat, jer je riječ o odličnoj ideji, koja promoviše naš grad u svijetu i predstavlja ga u najboljem svjetlu.

– Rijeka Vrbas je ono što nas okuplja, nedavno smo imali Svjetski kup u raftingu, prije nekoliko dana počela je i sezona dajaka- jednog od simbola našeg grada, a Grad će nastojati da poboljšava uslove za riječne sportove – te će u narednom periodu biti raspisana javna nabavka za izgradnju prvog dajak pristaništa – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je dodao da će Grad uložiti napore da rijeku Vrbas i njene obale učini čistima, kako bi svi građani, ali i turisti uživali u njenim ljepotama.

Direktor Svjetskog kupa Nikola Stanković kazao je da je ponosan što će Banjaluka uprkos pandemiji ugostiti preko 200 takmičara iz cijelog svijeta, što je zaista iznenađujući broj.

– Sutra od 11 časova kreće prva sprint trka na stazi kod „Starog mlina“, što je prvi put da se organizacija ovako značajne trke spušta u grad, dok je završnog dana u nedjelju planiran spust (klasik) na lokalitetu od Slapa do tvrđave Kastel-poručio je Stanković

On je rekao da je ovo ujedno i prvo takmičenje koje se organizuje u svijetu od početka pandemije.

Portparol kompanije m: tel-sponzor ovog takmičenja Milica Kondić kazala je da ova kompanija već osam godina ponosno stoji uz Kajak-kanu klub „ Vrbas“, te da m:tel podržava sportske aktivnosti i sportiste koji svojim trudom i radom pokazuju pravi kvalitet.

– Vjerujem da će, kao i do sada, organizacija biti na svjetskom nivou, jer su ljudi iz ovog kluba sa svojim timom dokazali da Banjaluka može biti centar sporta i turizma – mjesto u kojem se mogu organizovati vrhunske stvari.

U cilju nesmetanog održavanja ove, za naš grad značajne, sportske manifestacije 2. i 3. jula na lokalitetu kanjona „Tijesno“, te na prostoru od ukrštanja ulica Vojvode Pere Krece i Od Zmijanja Rajka, do skretanja u Ulicu Pere Slijepčevića planirana su sljedeće izmjene režima saobraćaja:

Dana 2. jula 2021. godine u periodu od 7.00 do 20.00 časova, na dionici magistralnog puta puta MI 101 (Karanovac – Crna Rijeka), na lokalitetu kanjona „Tijesno“ biće obustavljen saobraćaj, izuzev za vozila hitnih službi i autobusa. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni putni pravac Banjaluka- Čađavica – Mrkonjić Grad

Dana 3. jula 2021. godine u periodu od 7.00 do 20. 00 časova, od ukrštanja ulica Vojvode Pere Krece i Od Zmijanja Rajka (autobuska stanica kod Tvornice obuće „Bema“ , do skretanja u ulicu Pere Slijepčevića (Ambulanta u Srpskim Toplicama saobraćaj će se odvijati naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: uniccshop
Back to top button