KOŠARKANBA

Pipen: Da li bi Džordan osvojio baš sve da sam ostao u Sijetlu?

Trejdovi tokom draftova često su kroz NBA istoriju bili važnijih i od samih izbora novajlija. Jedan od posljednjih primjera je zamena Luke Dončića i Trea Janga iz 2018. godine, što je već danas umnogome promijenilo istoriju najjače lige na svijetu.

Međutim, posljednjih dana, opet je aktivna priča iz 1987. godine, kad je Skoti Pipen kao peti na draftu izabran od strane Sijetla, ali ga je nešto kasnije uzeo Čikago, u zamjenu za Oldena Polinajsa.

Šta su Bulsi uradili sa Pipenom i veličanstvenim Džordanom svima je poznato, a šta bi uradili bez nesuđenog asa Sijetla, nikad nećemo saznati?

Ipak, baš na tu temu, pričao je vlasnik šest NBA prstenova i drugi najveći igrač u istoriji Bulsa, u čuvenom „Den Patrik šou“.

– Imao bih sigurno dobre saigrače u Soniksima, posebno tu mislim na Šona Kempa i Gerija Pejtona. Znate i sami, to je tim koji je igrao u finalu plej-ofa – rekao je Pipen.

A kada ga je Den pitao da li bi mu bilo zabavno u to vrijeme igrati protiv Majkla Džordana, Pipen je odgovorio u stilu svog nekadašnjeg saigrača.

– To bi bilo jako zabavno i ne znam da li bi Majkl stigao tako daleko… Znate na šta mislim. Samo kažem.

Den nije mogao, a da ne pukne od smijeha, dok mu je Pipen davao jedan od najsočnijih i najkontroverznijih intervjua.

Očigledno je Skotiju dosta priča o sporednim igračima u Bulsima i veličanju samo Majkla Džordana, pa je ove godine odlučio da kaže mnoge stvari, od kojih ćemo većinu pročitati u knjizi „Unguarded“, koja izlazi na jesen.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button