KOŠARKA

Zlatnim košarkašicama po 20.000 evra nagrade

Vlada Srbije dodijelila je danas novčanu nagradu od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrijednosti članicama košarkaške reprezentacije Srbije koje su osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Valensiji.

Isti iznos nagrade dobila je i Marina Maljković, koja je predvodila nacionalni tim Srbije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Na današnjoj sjednici Vlada Srbije odobrila je sredstva u iznosu od 150 miliona dinara (1,27 miliona evra) za dodatnih 30.000 turističkih vaučera.

– S obzirom na ogromno interesovanje koje građani iskazuju za turističke vaučere, ali i potrebu za oporavkom i razvojem domaćeg turizma, ova odluka značajno će doprineti povećanju turističkog prometa i pratećih uslužnih i privrednih delatnosti, a time i ekonomskom rastu – navedeno je u saopštenju.

Za korištenje turističkih vaučera građanima je na raspolaganju više od 2.000 ugostiteljskih objekata u Srbiji, a najtraženije destinacije do sada su bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja, Sijarinska banja, Ribarska banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Vlada Srbije danas je usvojila i Prijedlog zakona o popisu poljoprivrede 2023. godine.

Popisom, koji će biti sproveden od 1. juna do 31. decembra 2023. godine, biće dobijeni kvalitetni podaci koji će omogućiti realan prikaz stanja u poljoprivredi na teritoriji Srbije.

Između ostalog biće popisani lokacija gazdinstva, zemljišni fond i kategorije korištenja poljopivrednog zemljišta, površine pod usjevima, voćnjaci i vinogradi, navodnjavanje i upotreba đubriva, broj stoke po vrstama i kategorijama, košnice ščela, poljoprivredni objekti, mehanizacija i drugo.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 뉴토끼
  2. Povratni ping: พรมรถ
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button