KOŠARKA

Gradonačelnik Trebinja podržao djevojke “Košarkašice najbolji ambasadori grada i Srpske”

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je danas prijem za košarkašice Tamaru Kapor, Milinu Mišeljić i Miljanu Džombetu, koje su sa reprezentacijom BiH osvojile peto mjesto na Evropskom prvenstvu u košarci.

Ćurić je zahvalio ovim Trebinjkama na postignutim dobrim rezultatima i istakao da su one ponos Trebinja i Srpske.

– Trebinje ima uspješne sportiste i upravo su oni najbolji ambasadori našeg grada i Republike Srpske. Grad Trebinje će i u narednom periodu pružati podršku ženskom košarkaškom klubu i svim klubovima, jer smatramo da je sport i te kako važan za našu djecu – naveo je Ćurić.

Košarkašice su zahvalile gradonačelniku za prijem, dodajući da su do sada predstavljale Trebinje u najljepšem svjetlu i da će nastaviti to da čine i ubuduće.

Kaporova je rekla da se reprezentacija BiH poslije 22 godine plasirala na Evropsko prvenstvo i osvojila peto mjesto, što im je omogućilo da igraju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje se održava sljedeće godine u septembru.

– Nadam se da ćemo se plasirati, te da ćemo na najbolji način predstavljati naše Trebinje – dodala je ona.

Trener Ženskog košarkaškog kluba “Leotar” Milorad Nadaždin naglasio je da je ovo veliki uspjeh djevojaka i podsjetio na 2003. godinu kada je formiran klub.

– I sada nakon 18 godina rezultati ovih djevojaka su na ponos Trebinja, jer ga predstavljaju na najljepši način i želim da tako nastave i u budućnosti – rekao je Nadaždin.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button