KOŠARKA

BLAMAŽA Malokrvna Srbija bez Olimpijskih igara

Košarkaši Srbije neće učestvovati na Olimpijskim igrama jer su ih Italijani deklasirali u dvorani “Aleksandar Nikolić” sa 102:95.
San o medalji u Tokiju, u idealnim varijantama i onaj zlatni, potpuno je raspršen sajnom igrom “azura” i potpuno malokrvnim nastupom “orlova”. Jer, bez obzira u kom sastavu da su nastupili, morali su da odigraju mnogo angažovanije u meču koji vrlo lako može da obilježi cijelu jednu generaciju. Ekipa Igora Kokoškova ličila je na razbijenu vojsku praktično od samog starta kvalifikacionog turnira, ali je na “suvi” kvalitet nekako izašla na kraj sa ipak trećerazrenim rivalima Dominikanskom republikom, Filipinima i Portoriko.
Međutim od samog početka finala vidjelo se da će biti vrlo teško. Meč je krenuo u jednosmjernu ulicu praktično od samog početka. Italijani su takođe došli bez najvećih zvijezda, ali momci koji su se odazvali dali su sve od sebe, odigrali pošteno i bez respekta prema igračima koji su obilježili sezonu u Evroligi, ABA, a daleko od toga da su igrali sporednu ulogu i u NBA ligi. Međutim, očigledno da nešto nije bilo kako treba među “orlovima”.
Otkaz Nikole Jokića, povrede i nemušta objašnjenja ostalih otkaza potpuno su poremetili koncepciju i narušili atmosferu.
Na kraju, potpuno dovoljno da Italijani sasvim zasluženo izbore nastup u Tokiju, a košarkaši Srbije odu na odmor prije nego što su se nadali. Jedan od najtežih poraza u istoriji srpske košarke imajući u vidu sjajnu generaciju, selektora, kao i činjenicu da su za domaćinstvo turnira potrošeni milioni sigurno će biti analizirani narednih dana i mjeseci. Da li će biti rezova i šta uopšte mogu uraditi ljudi koji brinu o najtrofejnijem srpskom sportu ostaje da se vidi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button