KOŠARKA

Litvanija i Grčka bez selektora poslije kraha u kvalifikacijama za Igre

Dvije od četiri selekcije koje su izgubile u finalima kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre su ostale bez selektora. Rik Pitino odlazi sa klupe Grčke, a Darijus Maskolijunas sa klupe Litvanije.

Obje ove reprezentacije su u nedjelju doživjele velik krah što se svakako može reći i za tim Srbije. Grčka je poslije odlične partije protiv Turske izgubila od Češke na turniru u Viktoriji i to velikom razlikom, dok je Litvanija kod kuće pred prepunom Žalgirio Arenom ostala bez rješenja za Luku Dončića.

Pitino napušta Grke poslije veoma kratkog boravka u nacionalnom timu.

– Nema budućnosti za mene. Ja sam ovde kao bivši trener i prijatelj Jorgosa Papajanisa. Nisam više trener Grčke. Ovo je bio za mene jedan pokušaj. Ovo mi oduzima mnogo vremena. Trajalo je šest nedjelja, a ja i dalje imam tim kod kuće. U Grčkoj ni ne znaju ko vodi Federaciju, ali ima mnogo sjajnih grčkih trenera koji mogu da nastave ono što smo mi gradili ove nedjelje i sigurno ću biti tu da im pomognem. Volim Grčku, volim igrače koje treniram, ali ovo je bio samo jedan pokušaj za mene – rekao je poslije poraza od Češke Rik Pitino.

On je inače imao i nesuglasice već sa grčkim savezom, a radio je volonterski i nije imao ugovor kao selektor.

Litvanski nacionalni tim napušta Darijus Maskolijunas, koji je trenutno pomoćnik Šarunasu Jasikevičiusu u Barseloni.

– Završio sam sa poslom selektora. Šteta je što se završava na ovaj način. Slovenija nas je ubila u trećoj četvrtini, igrali su sa niskom petorkom, a mi nismo mogli da spustimo loptu u reket. Užasno smo razočarani u sebe, ali i su i mnogi ljudi u Litvaniji razočarani. Mi, treneri smo napravili mnogo pogrešnih taktičkih odluka, koji su rezultirali porazom kod kuće – rekao je trener Maskoliunas.

Brazil je u Splitu izgubio od Njemačke, a za sada se ne pominje smjena Aleksandra Petrovića, dok je Srbija imala možda i najkastrofalniji poraz, ali se o promjeni selektora Igora Kokoškova, bar odmah poslije utakmice nije pričalo.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button