OSTALI SPORTOVI

Trebinje staje iza šest premijerligaša, niče sportski centar

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da će Gradska uprava stati iza svih premijerligaša, navodeći da nikada do sada Trebinje nije imalo šest predstavnika u najelitnijim takmičenjima u zemlji.

– Njihovim nastupom u Premijer ligi se šalje i jedna važna poruka djeci našeg grada da se bave sportom i zato je naša obaveza da ih podržimo  kako se ne bi dogodilo da već naredne sezone neko od njih ispadne – naveo je Ćurić.

On je kazao da mu je drago što je skupštinska većina podržala ideju da se izdvoje dodatna sredstva za sport, navodeći da je budžetom planirano oko 1,5 miliona KM za sport i to kroz grant za sport i za razvoj infrastrukture.

– Kroz rebalans budžeta moguće je izdvojiti i dodatna sredstva, odnosno samo pravilno raspodijeliti postojeća. Dodatno finansiranje sporta podržao je i Privredni savjet, Gradski savjet, Savjet i Komisija za sport, Stručni savjet za sport – dodao je Ćurić, naglašavajući da to neće biti dodatni trošak, već nova investicija.

Neophodno je da se obezbjedi stabilno finansiranje fudbalskog kluba, te da se podrže donacije koje će klub da dobije od strane UEFE. Veliko zadovoljstvo je u gradu i među ljubiteljima fudbala nakon povratka Leotara u Premijer ligu, a dobili smo i licencu za odigravanje takmičenja,  rekao je predsjednik upravnog odbora Fudbalskog kluba Leotar Gordan Mišeljić.

Član Skupštine FK Leotar Luka Petrović rekao je da je u planu da u finansiranju premijerligaša i nove sportske infrastrukture zajedno učestvuju grad, preduzeća elektroenergetskog sektora, privrednici i republičke institucije.

Petrović je naveo da je izvjesna donacija FIFA za rasvjetna tijela na budućim reflektorima, dok će stubovi i elektro-montažni radovi biti obaveza grada i drugih institucija.

– Na jednom pomoćnom terenu moguće je odraditi oko 80 termina, a samo Leotaru treba 210 u sezoni. Dogovorili smo se da izgradimo tri terena i balon salu kako bi im se obezbijedili i uslovi za treniranje u zimskom periodu. Objekti će biti izgrađeni na parcelama koje su u vlasništvu grada – dodao je Petrović.

Rekao je da je neophodno unaprijediti rad marketinške službe te da će zatražiti pomoć od Crvene zvezde i Partizana u igračkom kadru ali i po drugim pitanjima. (Radio Trebinje)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

4 Comments

  1. Povratni ping: health tests
  2. Povratni ping: buy vigrx plus
  3. Povratni ping: 다시보기
Back to top button