EVROPAKOŠARKA

Marinković potpisao za Baskoniju

Srpski bek Vanja Marinković novi je igrač španske Baskonije, potvrdio je tim iz Vitorije. On je sa ekipom koju predvodi Duško Ivanović postpisao ugovor do ljeta 2024. godine.

Marinković je prethodne dvije sezone proveo u Valensiji, a po isteku prethodne sezone objavljeno je da neće nastaviti saradnju sa klubom iz istočne Španije. Prethodno je baskijski tim pojačao doskorašnji krilni centar Gran Kanarije Met Kostelo. Našao se Marinković i na spisku selektora Igora Kokoškova za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju, ali zbog povrede nije mogao da pomogne “orlovima”, koji su doživjeli neuspjeh. Nije nikada nastupao za seniorsku reprezentaciju na velikom takmičenju, ali je prošao skoro sve mlađe selekcije državnog tima Srbije.

Beograđanin je prošle sezone u Endesa ligi odigrao 11 utakmica i prosječno bilježio 8.5 poena, 0.8 skokova i 0.6 asistencija. Marinković (24) je profesionalnu karijeru počeo u Partizanu 2013. i sa klubom iz Humske, čiji je bio kapiten, bio je šampion Srbije 2014. i osvajač Kupa Radivoja Koraća 2018. i 2019.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Web Hosting
  2. Povratni ping: more info here
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button